Bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål
Tid: 20 minutter. Ovntid: I alt 35 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
saft af 1 citron
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
400 g frisk grønkål
1 spsk. sesamfrø
BAGT BUTTERNUTSQUASH
1 butternutsquash
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
HUMMUS
1 dåse kikærter
(drænet vægt 240 g)
½ tsk. salt
saft af 1 citron
2 spsk. tahin (sesampasta, f.eks. fra Urtekram)
1 tsk. spidskommen
2 spsk. olivenolie
evt. 1-2 spsk. vand
PRØV OGSÅ: Citronbagt torsk med kartoffelmos og bønnesalat
Opskrift - sådan laver du bagt torsk og butternutsquash med hummus og grønkål
1. HUMMUS: Hæld væden fra kikærterne. Blend dem med salt, citronsaft, tahin og spidskommen i en minihakker eller foodprocessor. Rør olivenolie i, og smag til. Tilsæt evt. 1-2 spsk. vand for at gøre konsistensen mere glat og cremet.
2. BAGT BUTTERNUTSQUASH: Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk butternutsquashen, og fjern kernerne. Dryp skærefladen med olie, og krydr med salt og peber. Bag butternutsquashen mør i ovnen i ca. 30 minutter. Skær den derefter i både.
3. Læg torskefileterne i et ovnfast fad. Dryp dem med citronsaft og olie, og krydr let med salt og peber. Bag torskefileterne i ovnen ved 200° i 4-6 minutter. Skyl og hak grønkål fint. Servér torsk og bagt butternutsquash sammen med grønkålen. Dryp hummus udover, og drys med sesamfrø.
TIP: I mange supermarkeder kan du købe frisk grønkål, som er skyllet, hakket og klar til brug.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Ingefær-kylling med cashewnødder og røde ris – Få opskriften her
Tirsdag: Grov rødbedetærte med gedeost og rødløg – Få opskriften her
Onsdag: Bagt risotto med svampe og bacon – Få opskriften her
Fredag: Lammeculotte med pistacienødder og kartoffel-selleri-gratin – Få opskriften her
