
Mad
3 x muffins
12. februar 2014af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Her er cremen af muffin-opskrifter. Tre søde hit, du vil blive husket for. Få opskrifterne på små chokolademuffins, blåbærmuffins med blåbærcreme og grove muffins med gulerødder
Små chokolademuffins Husk, at kagerne skal afkøles helt, inden de pyntes med den cremede topping. (ca. 24 stk.) 2 æg 200 g sukker 100 g smør 1 tsk. bagepulver 75 g kakao 150 g hvedemel små muffinforme CHOKOLADETOPPING 50 g blødt smør 150 g flormelis 100 g mascarpone 100 g mælkechokolade PYNT høvlet chokolade Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt smørret ved lav varme, og rør det i æggemassen. Sigt bagepulver, kakao og mel i, og rør til en ensartet dej. Fordel dejen i små muffinforme, og bag kagerne i en 200° varm ovn i 8-10 minutter. Tjek med en kødnål eller spids kniv, om de er færdige – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker i kagerne. Afkøl på en rist. Chokoladetopping: Pisk smør, flormelis og mascarpone sammen. Smelt chokoladen over vandbad, og pisk den smeltede chokolade i cremen, til du får en ensartet masse. Kom cremen i en sprøjtepose, og stil den koldt i 30 minutter. Fordel lidt chokoladetopping på hver muffin, og drys med høvlet chokolade. Blåbærmuffins med blåbærcreme (18 stk.) 3 æg 175 g sukker 125 g smør korn af ½ vaniljestang 1 moden banan 160 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 125 g blåbær (fra frost, optøede) muffinforme BLÅBÆRCREME 200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia 80 g flormelis 2 spsk. blåbærstøv Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i æggemassen. Rør vaniljekorn og moset banan i dejen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen, til den er jævn. Vend forsigtigt blåbær i dejen, og fordel dejen i muffinformene. Bag dem i en 200° varm ovn i 12-15 minutter. Lad dem køle helt af. Blåbærcreme: Rør ingredienserne sammen til en jævn creme, og kom lidt på hver kage. TIP: Du kan købe blåbærstøv til pynt i de fleste større supermarkeder eller hos SpecialKøbmanden, specialkoebmanden.dk Grove muffins med gulerødder Havregryn og revne gulerødder giver disse muffins et groft præg og en god krumme. (20 stk.) 115 g smør 115 g rørsukker 90 g honning 2 æg ½ tsk. salt 1 tsk. bagepulver 1 tsk. natron 90 g havregryn 170 g hvedemel 3 gulerødder ½ dl sødmælk 100 g mandelflager høje muffinforme PYNT flormelis Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med rørsukker og honning. Rør æggene i, ét ad gangen – rør grundigt mellem hvert æg. Rør salt, bagepulver, natron, havregryn og mel i dejen. Riv gulerødderne, og vend dem i dejen. Justér dejens tykkelse ved at røre lidt mælk i. Smør formene, og læg en bund af mandelflager i hver. Hæld dejen over, og drys med mandelflager. Bag kagerne i en 175° varm ovn i 15-18 minutter. Afkøl, og drys med flormelis.