Det ER muligt at beskytte sit barn mod op til 97 % af strålingen fra babyalarmer.
Gravid

Babyalarmer: Sådan beskytter du dit barn mod stråling

7. december 2015
Af Anne Romanelli
Foto: PR
Babyalarmer, mobiler og ipads. Danskerne elsker trådløse apparater, men kun hver 10. gør noget aktivt for at beskytte sig selv og deres børn mod strålingen. Se her, hvordan du kan beskytte dit barn mod op til 97 % af de potentielt skadelige stråler fra babyalarmer.

Babyalarmer, mobiler og ipads - danskerne elsker trådløse apparater!

Danskerne er i den grad blevet storforbrugere af trådløse apparater. En undersøgelse fra Jysk Analyse viser således, at der på 10 år er sket en vækst på hele 500 % i antallet af trådløse apparater i danske hustande, og at 97 % af de danske familier eksempelvis er udstyret med mindst én mobiltelefon.

Det store forbrug af trådløse apparater modsvares dog ikke af en lige så stor interesse for at beskytte sig mod apparaternes stråling, selvom størstedelen af os (81 %) har hørt om en mulig risiko for helbredet som følge af strålingen.

Kun 10 % gør nemlig noget aktivt for at beskytte sig mod stråling fra trådløse apparater, og 44 % placerer f.eks. den tændte mobiltelefon ved sengen om natten.

Mere end 275.000 danskere har oplevet bivirkningerne ved trådløs stråling

Forskning viser ellers, at mobilstråling bl.a. kan nedbringe fertiliteten med op til 15 % (University of Exeter, UK), og at der er 40-54 % forøget risiko for at få et barn med adfærdsvanskeligheder, hvis moderen har brugt trådløse apparater, mens hun var gravid (UCLA, USA).

9 babyalarmer dumper: Hackere kan se din baby!

Mens sundhedsmyndighederne i lande som Sverige og Østrig officielt anerkender helbredstilstanden EHS (elektro hyper sensitive), så har den dog fortsat ingen status i Danmark, selvom op mod 275.000 personer herhjemme vurderes at lide i mindre eller større grad heraf (De Salle et al.).

Og desværre viser forbrugerundersøgelsen fra Jysk Analyse, at det er langt de færreste, der ved, at børn optager omkring 60 % mere stråling end voksne.

Sådan beskytter du dit barn (og dig selv) mod stråling fra trådløse apparater

Men hvad kan man så som forælder gøre for at undgå, at ens børn udsættes for al for megen stråling fra trådløse apparater - som f.eks. babyalarmer? Den logiske løsning er selvfølgelig at begrænse tiden, børnene bruger i nærheden af de trådløse apparater, og om muligt sætte fly-funktionen på, mens de anvender apparaterne.

Men der er også nogle strålingsapparater, f.eks. babyalarmer, som man er nødt til at aktivere, for at de virker. Og her kan en løsning være at anskaffe sig en såkaldt babyalarmpose fra RadiCover. Posen til babyalarmer er udført i et specielt stofmateriale, som indeholder metalfibre, der reducerer strålingen fra babyalarmer med op til 97 %. Teknologien anvendes bl.a. også i sikkerhedsbeklædning i fly- og rumindustrien.

RadiCover har også udviklet mobiltelefon- og tabletcovers, der reducerer op til 91 % af strålingen fra apparaterne. Alle RadiCovers antistrålingsprodukter er testede og dokumenterede af flere akkrediterede uafhængige testlaboratorier i verden - herunder Delta, BACL og Quietek. 

Her kan du købe RadiCovers anti-strålingsposer til hhv. babyalarmer, tablets og mobiltelefoner >>

Læs også