BIBS sutter
Gravid

Find den rette BIBS sut

30. april 2024
Isabella Jacobsen
Foto: Shutterstock
BIBS sutter er oplagt til dig, der ønsker at finde dit barns yndlingssut. De findes i mange varianter med forskellige nipples, så de kan tilfredsstille dit barns behov og præferencer!

Hvad er en BIBS sut?

BIBS sutter er dansk producerede sutter, der er fremstillet i naturgummi (latex) eller silikone. Sutterne er kendte for deres høje kvalitet og gode holdbarhed. Desuden er de 100 procent fri for BPA, PVC og phthalat, hvilket er kemikalier, der kan være sundhedsskadelige - især for børn.

Forskellen på naturgummi og silikone

Naturgummi (latex) er et naturligt materiale, der kommer fra gummitræer. Herfra forarbejdes det fra blødt, elastisk materiale til sutter. Latex har en naturlig ældningsproces, og påvirkes derfor af UV-lys, luft, spyt og varme. Sutter i latex bør skoldes frem for at koges.

Silikone er et industrielt fremstillet materiale, der er allergivenligt, lugtfrit og smagsneutralt. Det er 100% fri for skadelige og hormonforstyrrende ingredienser. Sutten er ikke lige så blød som latex, men den bevarer sin form, ældes ikke og kan modstå høje temperaturer.

Kilde: Bibsworld.com

BIBS varianter

Der findes forskellige varianter af BIBS sutter baseret på design, funktionalitet og nipple.

BIBS sutter varianter

BIBS sutter produceres med tre forskellige slags nipples: Rund, symmetrisk og anatomisk.

Den runde nipple ligner formen og størrelsen på moderens brystvorte. Hvis du gerne vil amme, kan den runde sut derfor være et godt valg, fordi den aktivt træner barnets tunge og kæbemuskulatur som ved amning.

Den runde nipple fås i varianterne: BIBS Colour, BIBS Boheme og BIBS De Lux.

Den symmetriske og dråbeformede nipple er flad på den del, som barnet har i munden. Det gør, at dit barn ikke behøver at suge lige så hårdt som med den runde sut. Det er desuden med til at forebygge suttebid, hvis dit barn bruger sut længe.

Den symmetriske nipple fås i varianterne: BIBS Colour, BIBS Supreme og BIBS Infinity.

Den anatomiske nipple er buet i toppen med en flad vinklet underside. Sutten er en god kombination af den runde og symmetriske nipple, der gør, at barnet sutter på en måde, der minder om amning. Derfor forstyrres barnets sutteteknik ikke af sutten.

Den anatomiske nipple fås i varianterne: BIBS Colour, BIBS Couture og BIBS Infinity.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type sut der passer bedst til dit barn, kan du læse BIBS’ nippleguide her.

Hvilken størrelse BIBS sut?

Alle babyer er forskellige, og derfor findes der også forskellige behov og præferencer i forhold til suttens størrelse og form. Det anbefales derfor, at du prøver dig frem for at se, hvilken størrelse dit barn foretrækker.

BIBS har lavet en alders- og størrelsesvejledning for deres sutter:

  • Onesize: 0+ måneder
  • Størrelse 1: 0+ måneder
  • Størrelse 2: 6+ måneder
  • Størrelse 3: 18+ måneder

Du kan læse mere om deres størrelsesvejledning her.

Hvordan rengør man BIBS sutter?

Det er vigtigt, at dit barns sutter bliver rengjort hyppigt - og jo yngre dit barn er, desto vigtigere er det for at beskytte mod bakterier og sikre en god suttehygiejne.

Rengøring af BIBS sutter inden første brug

Når du tager de nye sutter ud af emballagen, skal du sterilisere sutterne. Det gør du ved at lægge sutterne i rigeligt kogende vand i 5 minutter.

Vær opmærksom på, at det kun anbefales at koge sutterne inden første brug, og ikke til efterfølgende rengøring, da det kan ødelægge sutterne.

Rengøring af BIBS sutter efter brug

Du rengører dine BIBS sutter ved at følge nedenstående metode, der skånsomt fjerner bakterier uden at gå på kompromis med suttens holdbarhed.

  1. Læg sutterne i en ren skål.
  2. Hæld kogende vand over sutterne, så alle bliver dækket.
  3. Lad sutterne stå i ca. 5 minutter.
  4. Tag dem op og lad dem tørre på et rent håndklæde.
  5. Når sutterne er afkølet, skal du presse eventuelt vand ud af sutterne.

Du kan læse mere om rengøring af BIBS sutter her.

Vand i sutten efter rengøring

Det er helt normalt, at der kan samle sig lidt vand inde i suttens nipple efter rengøring. Det tømmer du ved at klemme suttens nipple flad. Hvis der stadig gemmer sig nogle dråber, kan du lade sutten lufttørre indtil resten fordamper.

Kilde: Bibsworld.com

Det anbefales, at man udskifter sutterne hver 4.-6. uge af sikkerhedsmæssige og hygiejniske årsager. Du kan læse mere om typiske tegn på, hvornår sutten skal udskiftes her.

Hvor kan man købe BIBS sutter?

BIBS sutter kan købes på deres egen officielle hjemmeside Bibsworld.com, men de findes blandt andet også i Matas, Magasin, BabySam og mange andre hjemmesider.

Kilder: Bibsworld.com, Babyuniverset.dk & BabySam

Læs også