https://imgix.femina.dk/media/article/nye_babygadgets.jpg
Gravid

7 nye babygadgets

5. oktober 2017
Af Emma Th. Hansen, oversat og redigeret til web af redaktionen
Foto: panthermedia
Hvilke babygadgets findes der på markedet, og hvad kan de? Her er 7 af de nyeste (og vildeste!).

Der kommer stadig flere elektroniske hjælpemidler til overvågning af gravide, babyer og børn på markedet. Men hvad kan de forskellige, og er det virkelig nødvendigt at have alt dette udstyr? Vi har samlet en liste over nogle af de nyeste babygadgets - nogle mere avancerede end andre - så du kan danne dig et overblik, og se, hvilke du måske kan have glæde af.

De nye babygadgets

Sut med indbygget termometer

Avent digitalt-termometersæt kombinerer et digitalt termometer med et suttetermometer og hjælper dig med at måle, om babyen har feber - uden at forstyrre barnet. Det kan selvfølgelig være praktisk, men vi ved jo godt, at den mest præcise måling fås ved at bruge et lidt mere klassisk termometer i numsen.

https://imgix.femina.dk/baby_termometer.jpg

Berøringsfrit termometer

Thermofocus termometer kan måle temperaturen på et sovende barn uden at forstyrre det. Det kan også måle temperaturen på omgivelserne, samt mad, drikke og badevand. Termometeret benytter en passiv infrarød teknologi, og er uskadelig for hud og øjne. Temperaturen måles helt simpelt ved at rette termometeret mod panden på barnet.

https://imgix.femina.dk/termometer_baby_2.jpg

Digital body/heldragt

Mimo Kimono er en heldragt eller en body udstyret med respiratorisk sensor. En aftagelig knap, formet som en skildpadde,­ med indbyggede sensorer overvåger babyens kropsstilling, aktivitetsniveau og hudtemperatur og videresender informationerne til din smartphone. Man kan også få informationen sendt til en speciel kaffekop, som gennem et lys på siden af koppen viser babyens udåndingsmønster, så du kan holde øje med vejrtrækningen, mens han eller hun sover. Body'en kan også forbindes trådløst til en flaskevarmer, som så automatisk varmer flasken, når det registreres, at barnet er vågent. Teknologien bag body'en er en lille processor, som kan kobles trådløst op til dit netværk derhjemme. Den er på størrelse med et SD-kort og bruges allerede i en række produkter, som er skabt til at forenkle hverdagen for almindelige mennesker. Processoren findes for eksempel i træningsudstyr, opladere og trådløse enheder.

https://imgix.femina.dk/mimo_kimono.jpg

Ultralydsdoppler

AngelSounds er en lille ultralyd-monitor til hjemmebrug, som opfanger fosterets lydbølger. Udover hjertelyd kan man blandt andet høre, når babyen hikker og sparker. Det anbefales at bruge apparatet fra uge 12, men mange finder også hjertelyden flere uger før da. Der findes forskellige modeller, og den største har en indbygget højtaler sådan, at også fædrene og søskende kan lytte med. Samtlige apparater har en optagefunktion. CE-godkendt og FDA-godkendt. Det er Jumper Medical, der står bag produktet. Et lægemiddelfirma, som også producerer ultralydsapparater til sygehuse og jordemødre.

https://imgix.femina.dk/angelsounds.jpg

Armbåndstelefon

Tinitell er en slags minimobil til børn, som man kan spænde om barnets håndled, præcis som et almindeligt armbåndsur. Barnet kan ringe med den ved at trykke på knappen, mens han eller hun siger navnet på den, han eller hun vil ringe til. Man kan også scrolle gennem en liste med kontakter, som læser navnene højt for en. Tinitellen kan modtage samtaler fra hvilken som helst telefon, men man kan begrænse det til kun at omfatte forhåndsbestemte numre. Man kan også vælge numre, som bliver besvaret automatisk, sådan at en forælder kan ringe til sit barn og være helt sikker på at få svar, uden at barnet behøver at trykke på knappen. Kræver SIM-kort. Batteriet kan holde til en 60-minutters samtale og syv dage på standby, før den skal lades op igen. Ved hjælp af forskellige applikationer kan man også lokalisere Tinitellen via GPS.

https://imgix.femina.dk/tintell.jpg

Vægt

Smart Kid Scale er en vægt til hjemmebrug, som kan sende information til din mobil og sammenligne barnets vægt med standard vækstkurver. Man kan også downloade en applikation, som kan bogføre madindtag.

https://imgix.femina.dk/smart_kid_scale.jpg

Babymonitorer (babycall)

EyeOn Junior og EyeOn Junior Plus er to nye babymonitorer, som lanceres af D-Link. Begge viser barnet med både lyd og billede via en gratis app til smartphone og tablet. Kameraerne har også bevægelses- og lyddetektorer, samt mulighed for tovejskommunikation, sådan at forældre kan lytte til og snakke beroligende med deres barn. Begge produkter kan vise video live i mørket, og man kan også afspille vuggesange. I EyeOn Junior Plus kan man sætte et mikro SD-kort ind for at indspille videoer automatisk. Indspilningen startes af en bevægelse eller lyd, og man kan få tilsendt en email når en indspilning har fundet sted.

https://imgix.femina.dk/babymonitor.jpg

Læs også