Babyalarmer kan have store sikkerhedsbrister, konkluderer en ny rapport.
Gravid

Babyalarmer dumper: Hackere kan se din baby!

af Anne Romanelli 14. september 2015
Et sikkerhedsfirma har testet 9 forskellige babyalarmer, og konklusionen er, at alle har store sikkerhedsbrister, som kan give eventuelle hackere adgang til babyalarmens lyd og billede.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Rapid7 er kommet frem til en skræmmende konklusion, efter at man har testet ni forskellige babyalarmer fra otte forskellige fabrikanter:

Alle ni babyalarmer har alvorlige sikkerhedsbrister, som bl.a. betyder, at eventuelle hackere kan få adgang til babyalarmens lyd og billede.

Ikke svært for hackere at få adgang til babyalarmer

De ni babyalarmer har alle en indbygget funktion, der kan give forældre og evt. andre fra familien adgang med eksempelvis deres smartphone via trådløst internet.

Se også: Sådan beskytter du dit barn mod stråling fra babyalarmen

Men det er altså ikke svært for andre end de betroede familiemedlemmer at tiltvinge sig adgang:

- Det er vigtigt at understrege, at de fleste af svaghederne, som diskuteres i denne rapport er lette at udnytte af en nogenlunde kompetent hacker. I værste fald kan hackerne også få adgang til dine andre enheder på dit trådløse netværk – eksempelvis computer eller smartphone, lyder det således i sikkerhedsfirmaets rapport ifølge bt.dk.

De 9 testede babyalarmer er:

Gyonii (GCW-1010)iBaby (M3S)iBaby (M6)Lens (LL-BC01W)Philips (B120/37)Summer (28630)TRENDnet (TV-IP743SIC)WiFiBaby (WFB2015)Withing (WBP01)

Dyre babyalarmer er ikke nødvendigvis de bedste

Sikkerhedskonsulent Mark Stanislav fra Rapid7 siger i den forbindelse, at det ikke nødvendigvis kan betale sig at købe en af de dyre babyalarmer.

Jo dyrere en baby-alarm er, jo flere smarte funktioner har den nemlig, som andre kan hacke.

Han mener desuden, at der er stor sandsynlighed for, at der andre babyalarmer på markedet med de samme sikkerhedsbrister.

Her kan du købe babyalarmer >>

 

Verdens mest effektive godnathistorie fås nu på dansk!

En lille godnathistorie om en kanin storsælger verden over. Ganske enkelt fordi dens teknikker får barnet til at falde i søvn på få minutter! Nu er den endelig oversat til dansk og kan købes til en overkommelig pris:

Her kan du købe bogen (set til 88,95 kr.) >>

 

Læs også:

Efter ny test: Advarer mod flere farlige autostole

Sådan får du billigere babyudstyr

Babyudstyr: Det får du brug for til din nyfødte

Det skal du holde øje med, når du køber barnevogn

Babyudstyr - nødvendigt eller unødvendigt?

 

Her finder du smarte gadgets til babyer og børn - der gør livet meget lettere! >>