https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/2014/oktober/612x325familie.jpg
Familieliv

Så mange tager på ferie med børnene i skoletiden

19. marts 2015
af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Rejseselskabet Apollo har foretaget en undersøgelse af danskernes rejsevaner. Se her, hvor mange der tager deres børn ud af skolen for at holde ferie - og hvorfor.

Mest læste artikler på MAMA.dk

Denne aldersgruppe fødte mest i 2014 Her er hemmeligheden bag velopdragne børn Problematisk at tale om en gennemsnitsfødsel

33 procent af danskerne har taget deres børn ud af skolen for at holde ferie. Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for rejseselskabet Apollo.

Blandt forældre til børn i alderen 10-18 år er der endda tale om hele 47 procent.

I undersøgelsen er 1.036 danskere blevet adspurgt om deres rejsevaner, og her står det klart, at det især de billigere priser i skoleperioden, som får forældrene til at rejse væk med børnene.

Prisen bestemmer ferietidspunktet

54 procent af de adspurgte har således svaret, at prisen er vigtig for valget af ferietidspunktet. Det spiller også en vigtig rolle, hvornår forældrene selv kan få ferie fra jobbet.

- Vi oplever generelt en stigning i efterspørgsel på familieferier uden for de normale højsæsoner, som jo gerne ligger i skolernes ferier. Specielt i efteråret og om vinteren, hvor sol og varme lokker os mod syd, vælger mange familier at rejse, selvom poderne måske burde sidde i et klasselokale. Det er jo et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, når familieferien er billigere i uge 10 end i uge 7, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef hos Apollo.

Han fortæller desuden, at mange forældre ikke ser det som et problem at rejse i skoleperioden, da flere og flere forældre også opfatter det at rejse og opleve fremmede kulturer, som noget, børn har godt af at lære.

Kilde: BT.dk

Læs også:
Forældre blæser på skolernes ferieuger

'Send ikke dine børn i institution, når du selv har ferie!'
Ferie? Tid til at bryde familiens dårlige vaner!
Forældre lader børn bestemme ferien
Gode råd til rejsen med baby

Læs også