Træning og kost

Wokret med oksekød og rodfrugter

af Jeanette Hansen, diætist, Slankedoktor 2. februar 2010
En skøn wokret med oksekød og masser af rodfrugter - perfekt til din slankekur

Wokret med oksekød, rodfrugter og ægnudler:Ingredienser (4 personer)

  • 1,5 tsk. maizena
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl. soja sauce eller lidt mindre
  • 0,5 stk. bouillonterning
  • 2 fed hvidløg
  • 1spsk. salatolie
  • 4 stk. gulerod
  • 1 stk. porre
  • 300 gram jordskok
  • 280 gram wokstrimler af oksekød
  • 300 gram ægnudler
  • 1 stk. chili
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du:

Rens grøntsagerne og skær dem i tynde strimler.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og dryp dem af i en sigte.

En pande - helst en wokpande - varmes op, olie tilsættes og oksekødstrimlerne ristes etminuts tid under omrøring.

Hvidløget og grøntsagerne tilsættes. Steg videre ved god varme og under jævnlig omrøring til grøntsagerne er møre, men stadig sprøde.

Oksebouillonterningen opløses i 1/2 dl vand. Bland sojasovsen, honningen og maizenamelet i oksebouillonen og hæld sovsen ud over ingredienserne på panden. Rør rundt og kog op.

Til sidst tilsættes de kogte nudler.

Smag til med salt, peber og chili inden servering.

Energi-information pr. person

Energi: 573kcal/2405kJ

Fedt: 11g

Kulhydrater: 88g

Protein: 32g

Alkohol: 0g

Kostfibre: 5g

RELEVANTE LINKS