Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Bønnesalat med rødløg og tomat

af Sandra Pugliese 21. januar 2015
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her får du opskriften på bønnesalat med rødløg og tomat

Bønnesalat med rødløg og tomat til 2 personer

INGREDIENSER 75 g tørrede kidneybønner (eller 150 g kogte) 75 g tørrede hvide bønner (eller 150 g kogte) 200 g frosne edamamebønner uden bælg 300 g friske grønne bønner 200 g små cocktailtomater 50 g rødløg 1 fed hvidløg 1 håndfuld persille 2-3 kviste merian eller oregano   CITRONDRESSING 1½ spsk. olivenolie 1 stor usprøjtet citron salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du bønnesalat med rødløg og tomat

  1. Udblød kidneybønner og hvide bønner hver for sig i koldt vand i mindst 8 timer. Kassér vandet, og kog bønnerne møre i 45-60 minutter. Alternativt kan du bruge bønner fra dåse. Optø edamamebønnerne ved at overhælde dem med kogende vand, og lade dem stå 1 minut. Kassér vandet. Skyl og nip de friske grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Skyl dem straks med koldt vand. Skyl og halvér tomaterne. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og hak krydderurterne. Bland det hele sammen.   2. Citrondressing: Bland olien med fintrevet citronskal og 3-4 spsk. citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend bønnesalaten med dressingen.   Næringsindhold pr. person Energi:  530 kcal Protein: 32,9 g Fedt: 17,1 g Kulhydrat: 75,8 g Kostfibre: 28,4 g   PRØV OGSÅ: Spaghetti carbonara med appelsin