løbeudstyr
Løb

Løbeudstyr: Her er det vigtige og det sjove

26. maj 2021Opdateret 20. november
af Redaktionen
Foto: Shutterstock
Løbeudstyr behøver ikke være krævende, og derfor er løb også en nem motionsform, der kan dyrkes uafhængigt af tid og sted. Det er lysten, der er det vigtigste, og den kan nemt motiveres med lidt ekstra gear.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Det løbeudstyr, du har brug for, kan i virkeligheden tælles på få fingre: Løbesko, sports-bh, løbebukser og en løbetrøje. Så har du det absolut mest nødvendige for at løbe en tur det meste af året.

Med det grundlæggende udstyr til løb på plads, er det dog heller ikke altid, motivationen er der. Derfor kan det måske gøre det lidt lettere at komme ud ad døren, hvis du har noget udstyr, der gør løbeturen både sjov, flot og mere behagelig.

Det er helt op til dig, hvor meget løbeudstyr du vil have, for der er masser at vælge mellem! Er du i tvivl om, hvilket løbeudstyr, der er godt at have til begynderen, og hvilket løbeudstyr du kan opgradere med for sjov, får du en guide lige her!

Løbeudstyr: Hvad skal man bruge til løb?

Herunder får du derfor en komplet guide til hvilket løbeudstyr, der er vigtigt at have, og hvilket løbeudstyr, der kan gøre løbeturen lidt sjovere.

De rigtige løbesko

Det allervigtigste løbeudstyr til en god ”løbekarriere” må være løbesko, som passer til både din fod og din løbestil. Med den rigtige sko kan du nemlig forebygge skader og på den måde sikre sig, at løberiet ikke bliver en engangsfornøjelse. Få inspiration til gode løbesko lige her!

Sports-bh til løb

Er du kvinde, har du bryster, og har du først løbet én gang uden sports-bh, så gør du det nok ikke igen. Sports-bh’en er vigtigt løbeudstyr på linje med de gode løbesko, og uanset om du har en stor barm, lille barm, eller noget midt imellem, så findes der en sports-bh, der passer til dig. Find dne rigtige sports-bh til løb med vores overblik over gode løbe-sports-bh'er her.

Løbebukser

Et par gode løbebukser er ikke helt ligegyldigt, når du skal ud på en løbetur. Du kan godt løbe afsted i et par gamle joggingbukser, men der er en risiko for, at det bliver både ubehageligt og varmt. Løbebukser skal nemlig sidde godt på benene og om hofterne, så de ikke glider ned eller giver brændsår. Derudover skal de gerne være af både åndbart og svedtransporterende materiale, så de kan holde kroppen tør og ved en behagelig temperatur selv under løb.

Løbetrøje

For løbetrøjen gælder det samme som for løbebukserne. Du kan godt løbe afsted i en gammel trøje eller t-shirt, men det er en del mere behageligt og skånsomt for kroppen at finde en rigtig løbetrøje. Løbetrøjer kommer i mange tykkelser og længder, så vi har sørget for et overblik over, hvad der kan være godt at have i løbegarderoben med 8 gode løbetrøjer og -t-shirts her.

Kompressionsstrømper til løb

Det er langt fra nødvendigt at løbe med kompressionsstrømper, hvis du er sund og rask, men de lange, stramme sokker kan have positiv effekt på dit løb, hvis du vil nørde det lidt. Kompressionsstrømper øger blodcirkulationen, øger ressitutionen og mindsker ømhed i musklerne.

Kompressionstrømper til løb kan være gavnlige, fordi de skaber bedre blodcirkulation, som gør, at benene ikke spænder og kramper. Derudover giver det mere energi fordi ilten gennem blodet nemmere kommer ud til musklerne.

Find kompressionsstrømper til løb her.

kompressionstrømper til løb

Læs mere om kompressionsstrømper til løb her.

Høretelefoner til løb

Hvis der er noget, der kan skrue op for motivationen på løbeturen er det at skrue op for musikken eller sætte en podcast på i et par høretelefoner. Det er dog ikke alle høretelefoner, der egner sig lige godt til løb, da nogle vil sidde dårligt, når man springer afsted eller endda falde ud eller af. Derudover skal de gerne kunne tåle sved og regn, hvis de skal bruges til løb. Mangler du et par høretelefoner til løbeturen, så tjek vores gennemgang af 8 gode høretelefoner til løb her.

Løbeur

Hvis du godt kan lide at tracke din træning, kan et løbeur være med til at gøre løbeturen sjov og motiverende. Med et løbeur kan du nemt følge din løbetræning ved at tracke tid, distance, puls og meget mere. Nogle løbeure kan også connectes til din smartphone og apps, så de deler trackingen eller du endda kan efterlade mobilen derhjemme. Du kan læse mere om de forskellige løbeure og deres funktioner i vores artikel om gode løbeure til den gode løbetur her.

Løbe-app

Hvis du har en smartphone, kan det give lidt ekstra motivation at downloade en løbe-app. Den kan både give dig træningsprogrammer, statistik over dine løbeture og gøre løbeturen til en del af et spil.

De fleste løbe-apps kræver, at du har din smartphone med på ruten. Men det kan være irriterende at løbe med den i hånden. En mobilholder til løb kan være løsningen på det problem.

Mobilholder til løb

Med en mobilholder til løb, kan du have mobilen spændt rundt om armen, taljen eller brystet, så du kan have den med på løbeturen uden at skulle holde den i hånden. De fleste telefonholdere til løb beskytter også mobilen mod regn og slud, så du ikke skal frygte, at den bliver våd, hvis der kommer regn på løbeturen.

Med den lille mobilholder til armen, kan du nemt have din mobil med dig på en løbetur uden at bemærke den. Find mobilholder til armen her.

mobilholder til løb

Læs mere om mobilholder til armen her.

Du kan også få en løbevest med mobilholder, hvor der udover mobil er plads til både nøgler, kort og en lille løbevandflaske. Find en løbevest med mobilholder her.

løbevest med mobilholder

Læs mere om løbevesten med mobilholder her.

Løb året rundt med det rette løbeudstyr

Hvis du vil løbe udendørs hele året kan der også være brug for at opgradere løbeudstyret med tøj og accessories, der passer til årstiden.

Løbeudstyr til sommerløbeturen

Vil du løbe i sommervarmen, kan det være godt med løbetøj og -udstyr, der er lavet til at løbe i de solen og de varmere temperaturer. Sommerens løbeoutfit kan for eksempel bestå af short, løbe t-shirt og en kasket. Find den fulde guide til sommerløbetøj her.

Løbeudstyr til vinterløbeturen

I vintermånederne kan det af og til være svært at komme ud på løbeturen, når det er koldt og mørkt. Det kan heldigvis blive en smule nemmere med det rette vinterløbetøj, der holder dig varm og tør i alt slags vejr. Løbeture om vinteren kan kræve lidt ekstra løbeudstyr, såsom vinterløbetights, vinterløbejakke samt hue og handsker. Se vores fulde guide til vinterløbetøj her.

Læs også