ur til løb
Sundhed

Guide til sommerløbetøj: 9 essentials til sommerløb

25. maj 2023
af Redaktionen
Foto: Pixabay
Bliv klædt på til sommerens løb med det lækreste sommerløbetøj, og alt det løbeudstyr, du kan få brug for at få en god løbetur i sommervarmen. Se 9 sommerløbe-essentials lige her!

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Sommeren er nok en af de skønneste årstider til at løbe en tur i den danske natur eller glade gader, der emmer af frisk sommerstemning. Til en god løbetur skal der selvfølgelig godt løbetøj, og især om sommeren er det rigtige tøj til løb essentielt.

En løbetur i sommerhalvåret kan nemlig hurtigt blive en rigtig varm fornøjelse, og derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kan klæde dig på til løb om sommeren, så du ikke bliver hindret af sol og varme. Vi har også samlet en liste over løbeudstyr, der er godt til dig, der skal ud at løbe i sommervarmen. Find 9 gode løbe-essentials til sommerløb her!

9 essentials til sommerens løbetur

  • Korte løbetights

ADV Essence Capri Tights - Craft

  • Flot sommer-løbetop

Composure Seamless Vest - MYPROTEIN

  • Klassisk, sort løbekasket

Essentials Fit Baseball Cap - MYPROTEIN

  • Tynd og let løbevest

ADV SubZ Vest 2 - Craft

  • Tynd løbejakke til sommer

Elevate Sport long-sleeve loose-fit top statement – Copenhagen Cartel

  • Løbevest med drikkedunk

Velocity Ultra Hydration Vest - MYPROTEIN

  • Smarte solbriller til løb

Fusion Solbrille Matt White - BLIZ

  • Luftige løbesokker til sommer

CORE Dry Mid Sock - Craft

  • Solcreme til løb

Anthelios UVMune Invisible Fluid SPF 50+ - La Roche-Posay

Løbetøj til sommer: Her er 9 hotte løbe-essentials

Inden du løber ud i sommervejret, har du så tjekket disse 9 slags løbetøj og løbeudstyr af listen? Hvis ikke, kan du se dem lige her og læse, hvorfor de er essentielle til løb om sommeren.

Korte løbetights: ADV Essence Capri Tights - Craft

Korte løbetights er det første, der skal på listen over uundværlige items af sommerløbetøj. Giv benene lidt luft med disse knælange løbetights, der er lavet til de varme løbeture med effektivt frugttransporterende stof. De sorte, korte træningstights kan bruges til løbeture hele sommerhalvåret og de er lavet til træning med høj intensitet.

Find ADV Essence Capri Tights her.

korte løbetights

Læs mere om ADV Essence Capri Tights her.

Flot sommer-løbetop: Composure Seamless Vest - MYPROTEIN

Denne fine løbetop er perfekt til sommerens løb med sit flotte snit med dyb ryg, friske farve og lette stof. Lad arme og skuldre få luft i en flot løbetop, der sidder godt på løbeturen med sin skræddersyede pasform. Løbetoppen har en indvendig halvskåls-bh, som kan give ekstra støtte men også tages ud, hvis du hellere er fri.

Find Composure Seamless Vest her.

top løb

Klassisk, sort løbekasket: Essentials Fit Baseball Cap - MYPROTEIN

Beskyt ansigtet mod sol og sved med denne simple, klassiske kasket til løbeturen. Løbekasketten er et undervurderet stykke udstyr til løb om sommeren. Den er nemlig ikke blot en accessorie men et must til sommerløb. Denne løbecap sidder behageligt på hovedet og den buede skygge beskytter både hovedbund, øjne og ansigt mod solens stråler.

Find Essentials Fit Baseball Cap her.

kasket til løb

Læs mere om Essentials Fit Baseball Cap her.

Tynd og let løbevest: ADV SubZ Vest 2 - Craft

En løbevest er lige til at trække overhovedet, hvis vinden skruer lidt ned for sommerens temperaturen. Denne løbevest fra Craft er lavet til at modstå vinden men lavet i let stof og åben ryg, så du også kan komme af med varmen. Med elastikker på ryggen, kan du nemt trække vesten over hovedet, hvis det bliver for varmt på løbeturen.

Find ADV SubZ Vest 2 her.

løbevest

Læs ADV SubZ Vest 2 her.

Tynd løbejakke til sommer: Elevate Sport long-sleeve loose-fit top statement – Copenhagen Cartel

En tynd løbejakke eller løbetrøje kan være nødvendig, selv om sommeren, når man bevæger sig ud på en løbetur, og med blødt og åndbart materiale, er du stadig sikret en behagelig kropstemperatur. Skulle det alligevel bliver for varmt undervejs, kan du både lyne ned i lynlåsen ved halsen men også nemt trække løbejakken helt af.

tynd løbejakke

Løbevest med drikkedunk: Velocity Ultra Hydration Vest - MYPROTEIN

Tag nemt vand med på løbeturen med den smarte hydration vest, hvor der medfølger to soft bottles, som passer ned i løbevestens forlommer. De to små drikkedrunke til løb er nemme at sippe på, mens du løber, og vesten holder dem på plads under løbeturen. Denne løbevest har desuden også plads til både mobil og nøgler, så du kan roligt løbe afsted i sommervarmen!

Find Velocity Ultra Hydration Vest her.

hydration vest

Læs mere om Velocity Ultra Hydration Vest her.

Smarte solbriller til løb: Fusion Solbrille Matt White - BLIZ

Kan du heller ikke leve uden dine solbriller om sommeren, må du også eje et par løbesolbriller. Ikke nok med at det ser super cool ud at løbe med disse hurtige løbesolbriller, så skærmer de øjnene for sol, støv og insekter, der kan være en del af i luften om sommeren. Solbrillerne sidder godt fast mens du løber med en justerbar næseklemme og stænger.

Find Fusion Solbrille Matt White her.

løbe-solbrille

Læs mere om Fusion Solbrille Matt White her.

Luftige løbesokker til sommer: CORE Dry Mid Sock - Craft

Alle ved, at gode løbesko er vigtige, men husker du ogs at vælge de rigtige løbestrømper? Fødderne bliver lynhurtigt varme og svedige, men disse løbesokker er lavet af åndbart, svedtransporterende stof, der giver god komfort til dine fødder, når du løber.

Find CORE Dry Mid Sock her.

løbesokker

Læs mere om CORE Dry Mid Sock her.

Solcreme til løb: Anthelios UVMune Invisible Fluid SPF 50+ - La Roche-Posay

En løbetur i solskin er skønt, men du får også lynhurtigt brugt 30 minutter i direkte sol, og derfor er det vigtigt at beskytte huden med solcreme. Det er ikke alle solcremer, der egner sig til svedig træning, men denne solcreme fra La Roche-Posay er klar til din løbetur med svedafvisende effekt og høj beskyttelse.

solcreme løb

Læs mere om Anthelios UVMune Invisible Fluid SPF 50+ her.

Hvor meget løbetøj skal man have på om sommeren?

Man får lynhurtigt varmen, når man løber om sommeren, og det er derfor vigtigt at have det rigtige tøj på, der kan hjælpe med at transportere varmen væk fra kroppen. Første skridt er ikke at have for meget tøj på.

Du kan som regel nøjes med et par shorts eller korte løbetights og en løbetop eller t-shirt, når du skal ud at løbe om sommeren. Det kommer selvfølgelig an på temperaturen og vejret den pågældende dag, og vi ved jo, at det danske sommervejr kan være uforudsigeligt.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget løbetøj du skal have på en sommerdag, hvor vejret ser til tvivlsomt ud, kan flere tynde lag anbefales. Tag eksempelvis en tynd løbejakke eller løbevest på, som kan beskytte mod vind og regn, hvis vejret er ustabilt og nemt kan tages af, når du får varmen.

Udstyr til løb om sommeren

Der skal ikke ret meget tøj til, når du løber om sommeren, men der kan til gengæld være brug for andet løbeudstyr. Det kan være rigtig solrigt og varmt at løbe om sommeren, og man må derfor tage sine forholdsregler for ikke at blive utilpas. Der er flere måder, du kan skåne kroppen mod solen og overophedning.

Shades on: Solbriller og kasket til løb

Hvis du ikke kan løbe i skygge på turen, kan du give kroppen og ansigtet lidt skygge med et par løbesolbriller og en løbekasket. Hvis du kan holde hovedet lidt afkølet, gør det underværker for resten af kroppen. En kasket til løbeturen kan også stoppe sved fra at løbe ned i ansigtet.

Stay hydrated! – Væske til sommerens løbetur

Man bliver hurtigt tør i halsen på en sommerløbetur, hvor sveden pibler ekstra meget og luften er tør og støvet. Derfor kan det være rart og godt for kroppen at få vand på løbeturen.

Det kan du nemt sørge for med små løbedrikkedunke i eksempelvis et væskebælte eller hydration vest, som den ovenstående fra MYPROTEIN.

Husk solcreme på løbeturen

Solcreme og sved er sjældent en god kombi, men solcremen er altså vigtigt, når du løber om sommeren, når solen skinner. Du skal ikke tilbringe ret mange minutter i solen, før solcreme er nødvendig, og man kan hurtigt glemme, at huden faktisk udsættes for en del solstråler under en løbetur.

Når du løber, sveder du også, og hudens glinsende overflade gør blot solens påvirkning på huden stærkere og behovet for solcreme på løbeturen større.

Tilbage til at solcreme og sved ikke er en særlig fed kombi, og vi ved alle, hvor klistret man kan blive og hvor ubehageligt solcreme kan svie i øjnene. Heldigvis kan du købe solcreme, der er sved- og vandafvisende, hvilket er perfekt til sommerens løbeture. Prøv f.eks. den ovenstående solcreme fra La Roche-Posay, når du skal ud at løbe til sommer.

Læs også