bedste sports-bh
Sundhed

Sports-bh til løb: 8 gode sports-bh'er til lige netop din krop

1. juni 2021Opdateret 20. november 2023
af Ida S. Richardt, Redaktionen
Foto: Shutterstock
Dine bryster vil takke dig for at finde en god sports-bh til løbeturen! Der er dog mange at vælge i mellem, så her guider vi dig til at finde den bedste løbe-sports-bh til lige præcis dig.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

En sports-bh er ikke bare en sports-bh – især ikke når du skal ud på løbeturen. Løb er nemlig en hård sportsgren for vores kære barm, uanset om den er stor eller lille. Derfor er det vigtigt med den rette støtte, der reducerer brysternes bevægelse, og her er en god sports-bh vigtig.

Der findes masser af flotte sports-bh'er som er gode til træning, men det er ikke alle, der er velegnede til løb. Der er desuden stor forskel på, hvilken slags og størrelse sports-bh forskellige kvinder skal have. Her guider vi dig til at finde den rigtige størrelse sports-bh og viser 8 gode og flotte sports-bh'er til løb. Måske er der en, der passer perfekt til dig!

8 gode sports-bh'er til løb - Find dem her

Læs mere om sports-bh'erne længere nede.

  • Sports-bh til stor barm

Seamless Racer Sports Bra - Bodyman

  • Shock absorber løbe-bh

Ultimate Run Bra Padded - Shock Absorber

  • Sports-bh med justerbare stropper

Tempo Seamless Sports Bra - MYPROTEIN

  • Sports-bh med medium støtte

Breath Performance top - Copenhagen Cartel

  • Sports-bh til mindre barm

Training Control Sports-bh - MYPROTEIN

  • Seamless sports-bh

Define Seamless Sports Bra - ICANIWILL

  • Sports-bh med skål

Sports-bh med formet skål - MYPROTEIN

  • Sports-bh med bøjle

Sports-bh med bøjle - PrimaDonna

Hvad er den bedste sports-bh til løb?

Vi kvinder er alle skabt forskelligt, og der er derfor også forskel på, hvilke sports-bh’er der er bedst til løb. Her har vi samlet 8 gode løbe-sports-bh’er med høj støtte, lavere større, med og uden bøjle og meget mere, så du kan finde lige den, der passer dig.

Sports-bh til stor barm: Seamless Racer Sports Bra - Bodyman

Alle med en stor barm ved, at det kan være svært at finde overdele, herunder bh'er, der passer, men denne sports-bh kan opfylde ønskerne! Sports-bh'en fra bodyman har et elastisk men samtidig stramt fit, der holder barmen på plads under løb.

Det elastiske materiale giver en god pasform, der dækker godt over brystet og giver støtte. Materialet er let og svedtranspoterende, hvilket giver god bevægelighed og gør sports-bh'en rar at have på under hele træningen.

Find Seamless Racer Sports Bra her

lilla sports-bh

Læs mere om Seamless Racer Sports Bra her

Shock absorber løbe-bh: Ultimate Run Bra Padded - Shock Absorber

Hvis du vil undgå hoppende og ømme bryster ved løbetræningen, er en shock absorber løbe-bh vejen frem. Denne type sports-bh er især god til kvinder med stor barm, men den kan bruges af alle.

En shock absorber løbe-bh giver maksimal støtte med en formfast vattering i skålen, tykke, justerbare skuldstropper og lukning med hægter bagpå, der giver den ideelle pasform og støtte. Til trods for sports-bh'ens store styøøte, er den lavet af tyndt, frugtafvisende materiale, der gør sports-bh'en god til løb.

Find Ultimate Run Bra Padded her

shock absorber sports-bh

Læs mere om Ultimate Run Bra Padded her

Sports-bh med justerbare stropper: Tempo Seamless Sports Bra - MYPROTEIN

Når sports-bh'en skal passe, kan det være rigtig godt at kunne justere stropperne, og det kan man på denne seamless sports-bh fra MYPROTEIN. Udover de justerbare stopper er sports-bh'en designet med netstruktur, som skaber ventilation.

Denne sports-bh er både flot og komfortabel, hvilket gør den til et skønt stykke træningstøj til løbeturen.

Find Tempo Seamless Sports Bra her

sports-bh med justerbare stropper

Læs mere om Tempo Seamless Sports Bra her

Sports-bh med medium støtte: Breath Performance top - Copenhagen Cartel

Her får du en sports-bh, der med sit v-formede snit fortil giver en god støtte og fremhæver brystformen. Sports-bh'en er lavet i lækkert materiale, der sidder til på kroppen men samtidig føles utrolig let og behageligt.

Sports-bh'en fra Copenhagen Cartel fås i flere flotte farver, og kan bruges både som sports-bh og crop-top. En lækker to-i-en løsning!

Find Breath Performance top her

lyseblå sports-bh

Læs mere om Breath Performance top her

Sports-bh til mindre barm: Training Control Sports-bh - MYPROTEIN

Her får du en simpel, men god og superflot sports-bh med lav til middel støtte. Denne sports-bh fra MYPROTEIN er ideel til kvinder med mindre barm, der ikke har brug for eller ønsker lige så meget støtte. Sports-bh'en har aftagelige skåle, hvis du foretrækker mere frihed omkring brysterne.

Derudover er det en superflot sports-bh i en lækker farve og med krydsende stropper på ryggen. MAterialet og let og svedtranspoterende, hvilket gør dette til en meget behagelig sports-bh til løb.

Find Training Control Sports-bh her

sports-bh til mindre barm

Læs mere om Training Control Sports-bh her

Seamless sports-bh: Define Seamless Sports Bra - ICANIWILL

Sports-bh'erne fra ICANIWILLs seamless kollektion er så lækre at have på! Med en god, stram elastik, sikerer de god støtte for barmen. Den brede elastik under brystet giver yderligere støtte og gør, at sports-bh'en sidder godt til hele vejen rundt om kroppen.

Find Define Seamless Sports Bra her

seamless sports-bh

Læs mere om Define Seamless Sports Bra her

Sports-bh med skål: Sports-bh med formet skål - MYPROTEIN

Det er ikke mange sports-bh'er der har formede bh-skål, men det har denne fra MYPROTEIN, som giver ekstra god støtte og fremhæver brysternes former. Sports-bh'en minder mere om en klassisk bh i formen, men med åndbart materiale, der er ideelt til sport.

Sports-bh'en har justerbarestropper og hægtet lunkning bagpå, der gør, at du nem kan justere størrelse og støtte.

Find sports-bh med formet skål her

sports-bh med skål

Læs mere om sports-bh med formet skål her

Sports-bh med bøjle: Sports-bh med bøjle - PrimaDonna

Giv barmen godt med støtte og komfort med denne sports-bh med bøjle fra PrimaDonna. Sporst-bh'en har en fast skål med integreret bøjle, der omfavner brystet og sikrer optimal støtte under træningen.

Her får du også en sports-bh, der er elegant med grafisk blonde og stropper, der kan krydses på ryggen. Det elegante look er lavet af åndbart, svedtransporterende materiale, der holder huden mere tør på løbeturen.

Find sports-bh med bøjle her

Sports-bh med bøjle - PrimaDonna

Læs mere om sports-bh med bøjle her

Hvorfor er det vigtigt at bruge sports-bh til løb?

Selvom det er blevet populært at gå uden bh eller med en simpel soft bra for mange kvinder, kan det altså ikke anbefales under løb. I hvert fald ikke, hvis man vil forsøge at holde brysterne faste.

Der er mange gode grunde til at bruge en god sports-bh til løb. Først og fremmest kan løb uden eller med en dårlig sports-bh være forbundet med ømhed og smerte i brysterne både under og efter løbeturen. Det gør ikke ligefrem, den i forvejen hårde, løbetur sjovere.

Uanset om du har en stor eller lille barm, kan brysterne bevæge sig flere centimeter, hver gang du tager et skridt på løbeturen. Det kan både forårsage brystsmerte og skade brystvævet, så dine bryster bliver slappere.

Ifølge forskning fra University of Portsmouth bevæger bryster uden støtte sig i tre forskellige retninger under løb: op og ned, fra side til side og frem og tilbage, og det er hårdt for brystvævet.

Det er nemlig ingen knogler eller muskler til at holde på brysterne. Det er alene huden og ligamenterne (en slags ledbånd) i området, der holder brysterne på plads. Når hud og ligamenter strækkes i så høj grad, vil de blive slappere, og det samme vil dine bryster.

Men en sports-bh kan ifølge forskerne reducere brysternes bevægelse med op til 73% - det er dobbelt så meget som en almindelig bh. Derfor er det vigtigt at bruge en sports-bh, der støtter brysterne korrekt.

Sports-bh til løb: Derfor er den rigtige størrelse vigtig

Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse sports-bh til løb, så brysterne får tilstrækkelig støtte. Ligesom med almindelige bh’er er der forskel i størrelser, og det er lige så vigtigt at finde en, der sidder godt.

Nogle sports-bh’er har størrelser fra XXS-XXL, mens andre bruger bh-størrelse som A-F. Det afhænger som regel af, om sports-bh’en har skål og bøjle eller ej.

Når du skal finde en den rigtige sports-bh, skal du være opmærksom på tre ting: skålene, stropper og omkredsen.

Sports-bh’ens skåle er området, over brystet, og her skal den være så stor, at den dækker brysterne. Derudover kan du se på, hvor tykt og elastisk stoffet er. Sports-bh’er med tykt stof giver som regel mere støtte, mens mere elastik, kan give mindre støtte samt blive mere slappe med tiden.

Stropperne på en sports-bh kan også være elastiske eller faste, hvor de mere faste giver mere støtte og omvendt. Nogle sport-bh’er kan også reguleres i stopperne, hvilket kan være et godt alternativ til de elastiske stropper.

Omkredsen på sports-bh’en er den elastiske del under barmen, som skal sætte stramt hele vejen rundt, så den ikke glider op eller ned under bevægelse. Mange sports-bh’er skal trækkes over hovedet men nogle har også ryglukning, så der er mindre elastik, og du nemmere kan justere, hvor stramt den skal sidde.

Hvor ofte skal man skifte sports-bh?

Allerede efter 6-12 måneder er det på tide at skifte sports-bh’en ud. Den mister nemlig noget af sin evne til at støtte, efterhånden som den bliver vasket og brugt utallige gange. Så hvis du fortsat skal have en god støtte fra din sports-bh under løb, og fordelene deraf, er det vigtigt at skifte den.

Det er selvfølgelig forskelligt, hvor hurtigt en sports-bh bliver slidt og skal skiftes, da det afhænger af, hvor ofte den bruges og vaskes. Heldigvis er det som regel relativt nemt at mærke, om elastikken og støtten i sports-bh’en begynder at blive slap, og så er det tid til en ny!

Læs også