høretelefoner til løb
Sundhed

Guide: 8 gode høretelefoner til løb

11. maj 2023
af Redaktionen
Foto: Caley Vanular/Unplash
Gode høretelefoner til løb kan være uundværligt, men det er ikke alle høretelefoner, der egner sig til løb. Her har vi samlet en guide til og liste over 8 høretelefoner, der er supergode til din løbetur.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Et par gode høretelefoner gør løbeturen meget sjovere med god lyd og godt fit, men det er langt fra alle høretelefoner, der er egnede til løb. Når vi springer afsted på løbeturen på en tør sommerdag og sveden løber, skal høretelefonerne nemlig kunne klare både den hoppende bevægelse, støv og sved.

Men hvilke høretelefoner skal man så vælge? Det hjælper vi dig med at finde ud af her, for der er nemlig mange forskellige at vælge mellem alt efter, hvilke funktioner, lyd og pasform, du vil have.

8 gode høretelefoner til løb – Find dem her

  • AirPods til løb

AirPods Pro 2nd Gen - Apple

  • Løbe-headset

Gumy Sport in-ear trådløse høretelefoner- JVC

  • Vandtætte høretelefoner til løb

Reflect Flow Pro True Wireless Sport Headset - JBL

  • Flotte løbe-earplugs

Wavell TWO - Wavell

  • Billige høretelefoner til løb

Sports Earbuds - Lemonada

  • Små earbuds til løb

Rock 250 - SACKit

  • Open ear høretelefoner til løb

Openrun Pro - Shokz

  • Løbe-høretelefoner med krog

Active 200 - SACKit

8 høretelefoner til en god løbetur

Disse 8 høretelefoner kan sikre dig god lyd på hele løbeturen, og vi har samlet noget for enhver smag. Find det bedste løbeheadset til dit behov lige her!

AirPods til løb: Airpods Pro 2nd Gen - Apple

Apples AirPods kender de fleste, men det er ikke alle, der ved, at de fungerer udemærket som høretelefoner til løb. Høretelefonernes bløde dutter og form gør, at de sidder godt i øret, når du bevæger dig under løb.

AirPods fra Apple har god battertid, så de kan holde til masser af løbeture, uden at skulle lades op. Derudover kan du nemt styre musik, lyd og opkald med høretelefonernes sensor-funktion.

Find Airpods Pro 2nd Gen her.

Airpods 2

Læs mere om Airpods Pro 2nd Gen her.

Løbe-headset: Gumy Sport in-ear trådløse høretelefoner - JVC

Et løbe-headset, som dette fra JVC, kan bruges til både hverdag og træning, og de egner sig rigtig godt til løb. Headsettet er trådløst og tilkobles blot via bluetooth. På snoren, der placeres bag nakken er der mikrofon, så du kan ringe og knapper til at styre lyden.

Gumy Sport headsettet kommer med ørepropper i to forskellige størrelser, så de kan sidde perfekt. Derudover har de god lydisolering, så du får lyd i god kvalitet uden afbrydelser.

Find Gumy Sport in-ear trådløse høretelefoner her.

JVC gumy sports headset

Læs mere om Gumy Sport in-ear trådløse høretelefoner her.

Vandtætte høretelefoner til løb: Reflect Flow Pro True Wireless Sport Headset - JBL

Når sveden pibler under løbetræningen eller hvis man ender i en byge i det danske løbevejr, er det rigtig godt at have vandtætte høretelefoner, der kan tåle vand og fugt. Og det kan disse gode høretelefoner fra JBL.

Høretelefonerne har derudover adabtiv støjreduktion, der sikerer god lyd, samtidig med, at du kan høre dine omgivelser. Med ergonomisk pasform sidder de små in ear høretelefoner godt til under løbeturen.

Find Reflect Flow Pro True Wireless Sport Headset her.

jbl reflect flow pro høretelefoner

Flotte løbe-earplugs: Wavell TWO - Wavell

Wavell TWO er ikke bare flotte earplugs, de giver også klar og kraftfuld lyd, hvor lydstyrken nem kan justeres med en knap på siden, og så får du hele 7 timers afspilningstid.

Ligesom høretelefonerne fra JBL har disse fra Wavell et ergonomisk design og medfølgende gummidutter i 7 forskellige størrelser, der sikrer et perfekt fit. Her er det også værd at nævne det vand- og støvresistente design, der egner sig perfekt til en løbetur i alt slags vejr.

Find Wavell TWO her.

wavell two høretelefoner

Læs mere om Wavell TWO her.

Billige høretelefoner til løb: Sports Earbuds - Lemonada

Du kan sagtens få et par gode høretelefoner til løb, uden du skal betale en formue. De trådløse høretelefoner fra Lemonada er perfekte til løbetræningen med et vandtæt design og aftagelige kroge, der sikrer god pasform.

Høretelefonerne er udstyret med touch-funktion, der gør det nemt at styre musik eller tage opkald gennem den indbyggede mikrofon. Alt i alt, får du her et par billige høretelefoner, som kan alt det, et par gode løbe-høretelefoner skal kunne.

Find Sports Earbuds her.

lemonada sports earbuds

Læs mere om Sports Earbuds her.

Små earbuds til løb: Rock 250 - SACKit

Lyden strømmer ubemærket ind i dine ører med disse små earbuds fra SACKit, der har en komfortabel pasform og ikke bliver påvirket af løbets bevægelser. Med smart touch betjening kan du nemt styre musikken undervejs.

Høretelefonerne har et stilrent design, leverer fantastisk lyd og har en spilletid på hele 10 timer. Du kan altså sagtens have disse høretelefoner i på de helt lange løbeture uden at blive generet eller løbe tør for strøm. Tag dem roligt med i alt slags vejr, for høretelefonerne er sved- og vandafvisende.

Find Rock 250 her.

rock 250 sackit earphones

Læs mere om Rock 250 her.

Open ear høretelefoner til løb: Openrun Pro - Shokz

Disse høretelefoner er designet til en aktiv livsstil, og de kan derfor tåle både støv og vand. Høretelefonerne har et open ear design, der sender lyden direkte ind i øret og samtidig giver mulighed for at være opmærksom på omgivelserne, hvilket kan være rigtig godt til løbeturen.

Find Openrun Pro her.

shokz openrun pro headset

Løbe-høretelefoner med krog: Active 200 - SACKit

Under løb er det afgørende, at høretelefonerne sidder godt, og det er du sikret med løbe-høretelefonerne fra SACKit, der er designet med netop dette formål. Ørekrogene i forskellige størrelser gør, at høretelefonerne bliver siddende i selv de vildeste bevægelser og kan tåle vand på op til 1 meters dybde.

Disse høretelefoner er ikke kun praktiske, de giver også uovertruffen lyd, hvor du blandt andet kan skrue op for bassen og skifte musikken med en simpel touch-betjening.

Find Active 200 her.

rock 200 active sackit

Læs mere om Active 200 her.

Hvad er gode høretelefoner til løb?

Et par gode høretelefoner til løb skal først og fremmest sidde godt i øret og sidde tilpas fast, så høretelefonerne ikke falder ud under løbeturen. Dernæst kan det være godt til løb, hvis høretelefonerne er sved- og vandafvisende, så de ikke går i stykker af sved fra kroppen eller en eventuel regnfuld løbetur.

Mange foretrækker trådløse høretelefoner med bluetooth, da de er nemmere at løbe med end høretelefoner med ledning. Det er dog en smagssag. Ligeledes er det en smagssag, om man bedst kan lide in ear eller on ear høretelefoner til løb, men vi kan ikke komme udenom, at in ear generelt er bedre egnet til løb.

Hvilke høretelefoner skal man købe til løb?

Der findes mange gode høretelefoner til løb, så der er nogle ting, du kan overveje, inden du køber. Her har vi samlet nogle af forskellene på høretelefoner, som du kan vælge mellem og have med i overvejelserne, inden du køber dit nye løbeheadset.

In ear eller on ear høretelefoner til løb?

Generelt foretrækker de fleste in ear høretelefoner til løb, da de sidder bedre fast. On ear høretelefoner er ikke optimale til løb, fordi de er tunge og nemt rykker sig under kraftigere bevægelse, som der er under løb.

In ear høretelefoner er bedst til løb

In ear høretelefoner sidder derimod godt fast, og så er de så små, at de ikke bliver påvirket af løbebevægelsen. Det er dog vigtigt, at du finder et par in ear høretelefoner, der sidder til og er rare at have på under løbeturen.

In ear høretelefoner kan fås i forskellige former. Den største forskel er, om høretelefonerne er med fastformede øreknopper eller bløde gummipropper. Høretelefoner med gummipropper sidder ofte bedre til, men det er ikke alle, der kan lide dem.

Den eneste ulempe ved in ear høretelefoner er, at de kan have lidt dårligere lyd end on ear høretelefoner. De nyeste in ear har dog fået en rigtig god lyd, som er fin til løbere. Flere af dem har også støjreduktion, som giver bedre lyd.

Kan man bruge on ear høretelefoner til løb?

Du kan godt bruge on ear høretelefoner til løb, og nogle foretrækker det, men de store høretelefoner har nogle ulemper. De kan som sagt rykke sig en del og endda falde af under løb. Derudover dækker on ear høretelefoner en stor del af øret, og det betyder, at puderne omkring kan blive svedige, fugtige og slidte.

Hvis du gerne vil bruge on ear høretelefoner til løb, er det en god ide at finde en lettere udgave, der kan sidde stramt og gerne med udskiftelige eller vaskbare ørepuder.

Er AirPods gode til løb?

AirPods kan sagtens bruges til løb. Især de nyere udgaver sidder godt til en løbetur og har en god lyd. De nyere AirPods 2 Pro er desuden sved- og vandafvisende, hvilket gør dem gode til en løbetur i alt slags vejr-

Trådløse høretelefoner til løb

En ledning, der dingler rundt foran eller ned langs siden af kroppen kan være forstyrrende og irriterende på en løbetur. Derfor vil vi altid anbefale trådløse høretelefoner til løb. Så slipper du helt for ledningen og skal blot connecte høretelefonerne med bluetooth til din mobil.

Ulempen ved trådløse høretelefoner er, at de kører på strøm og derfor skal oplades. Det kan være irriterende, hvis man glemmer at oplade de trådløse høretelefoner, og de derfor løber tør for strøm på løbeturen. De fleste trådløse høretelefoner holder dog batteri i mange timer. Man kan med fordel gøre det til en vane at sætte høretelefonerne til opladning efter en løbetur. Så risikerer man aldrig at løbe tør for strøm.

Høretelefoner med bluetooth

Langt de fleste headsets er i dag med bluetooth, så det er nærmere reglen end undtagelsen, når du køber et par høretelefoner. Det er nemt at connecte bluetooth høretelefoner til mobilen, og når det er gjort første gang, kobler de sig som regel på mobilen automatisk fremadrettet.

Høretelefoner med bluetooth er gode til løb, fordi du slipper for ledningen, og da de er connected med mobilen, kan du høre alt, hvad der kommer fra den og som regel også skifte sang, volumen eller andet.

Nogle høretelefoner til løb kan have en tråd eller krog bagom nakken, som giver ekstra god pasform, men høretelefonerne er stadig med bluetooth.

Læs også