løbetrøjer
Sundhed

Must-haves til løb: 8 løbetrøjer og t-shirts enhver løber bør have

15. maj 2023
af Redaktionen
Foto: Andrew Tanglao/Unplash
Bliv klædt på til at løbe i al slags vejr og i bedste stil med disse 8 lækre løbetrøjer og t-shirts, som opfylder enhver løbers behov.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Det er essentielt at have løbetrøjer og t-shirts til al slags vejr, hvis man skal begive sig ud på en løbetur – især i Danmark, hvor vejret kan være noget omskifteligt. En god løbegarderobe bør derfor have både t-shirts til sommerens løbeture og langærmede løbetrøjer til de koldere måneder.

Det er en god ide at købe trøjer og t-shirts, der er designet til løb, da de er lavet af åndbart, svedtransporterende materiale, som er rart at have på under løbeturen. Men derudover kan man også finde løbetrøjer i forskellige tykkelser, materialer og t-shirts med både korte og lange ærmer. Her guider vi dig til at finde lige den løbetrøje eller t-shirt til løb, som du mangler.

Skal du i gang med at løbe eller bare have opgraderet udvalget af løbetrøjer og t-shirts, har vi samlet et formidabelt udvalg af løbetrøjer lige her!

8 gode løbetrøjer og t-shirts, der klæder dig på til al slags vejr

  • Løs løbe t-shirt

ADV Charge Perforated Tee – Craft

  • Stram løbe t-shirt

Tempo Wave Seamless Crop Top – MYPROTEIN

  • Løbe t-shirt uden ærmer

Core sports top statement – Copenhagen Cartel

  • Tynd langærmet løbetrøje

CI Seamless t-shirt – Hummel

  • Tyk langærmet t-shirt

CORE Trim Thermal Midlayer – Craft

  • Løbetrøje med lynlås

Elevate sport langærmet slim-fit – Copenhagen Cartel

  • Kortærmet cropped løbe t-shirt

Define Seamless Cropped t-shirt - ICANIWILL

  • Langærmet cropped løbe t-shirt

Seamless Long Sleeve Cropped Top - Bodyman

Klæd dig klar til løb med disse 8 lækre løbetrøjer og t-shirts

Har du kun en gammel træningstrøje eller t-shirt, som du løber i, kan vi godt anbefale at skifte den til en af disse lækre løbetrøjer. De er både behagelige og flotte at have på, og det kan gøre den ellers hårde løbetur lidt federe.

Løs løbe t-shirt: ADV Charge Perforated Tee – Craft

Mærk luften sive gennem og hold dig tør under løbeturen med denne lette løbe t-shirt i tyndt polyester og perforeret ventilation både foran og på ryggen. Løbe t-shirtens lette stof giver et komfortabelt løst fit, og det perforerede stof giver flotte deltaljer på den sorte t-shirt. Her får du en perfekt t-shirt til de hårde løbeture i sommervarmen!

Find ADV Charge Perforated Tee her.

løs løbe t shirt

Læs mere om ADV Charge Perforated Tee her.

Stram løbe t-shirt: Tempo Wave Seamless Crop Top – MYPROTEIN

Lad denne lækre løbe t-shirt smyge sig om kroppen med sit elastiske, sømløse stof og bølgende mønster. På ryggen har trøjen en fin detalje, der viser lidt ryg og giver luft. Løbe t-shirtens materialer af nylon, polyester og elastan giver et kropsnært men elastisk fit, som er komfortabelt under løb og træning.

Find Tempo Wave Seamless Crop Top her.

stram løbe tshirt

Læs mere om Tempo Wave Seamless Crop Top her.

Løbe t-shirt uden ærmer: Core sports top statement – Copenhagen Cartel

Klæd dig på til sommervejret med denne flotte, ærmeløse t-shirt til løb. T-shirten har en indbygget bh perfekt som støtte til løbetræningen. Løbetoppen fra Copenhagen Cartel er lavet af regenereret nylongarn og elastin, som på magisk vis bliver til en blødt og åndbart stof. En løbe t-shirt uden ærmer i dette look, går du aldrig galt i byen med!

Find Core sports top statement her.

løbe tshirt uden ærmer

Tynd langærmet løbetrøje: CI Seamless t-shirt – Hummel

Du kan næsten ikke mærke, at du har denne lette, bløde løbetrøje på, når du løber. Løbetrøjens blanding af polyamid og polyester giveren svedtransporterende trøje, som desuden har fået antibakteriel behandling, der mindsker svedlugt. Den lækre seamless-konstruktion giver desuden al den bevægelsesfrihed, som du har brug for på en løbetur.

Find CI Seamless t-shirt her.

tynd langærmet løbe t shirt

Læs mere om CI Seamless t-shirt her.

Tyk langærmet t-shirt: CORE Trim Thermal Midlayer – Craft

Begiv dig ud i selv det koldeste, danske vintervejr med denne midlayer løbetrøje, der holder dig varm og tør på hele turen. Termo-løbetrøjen er ideel til de kolde måneder under en løbejakke og har smarte detaljer, såsom lomme med lynlås og hul til tommelfingeren i ærmet, så de kan trækkes ud over hænderne.

Find CORE Trim Thermal Midlayer her.

tyk løbetrøje

Læs mere om CORE Trim Thermal Midlayer her.

Løbetrøje med lynlås: Elevate sport langærmet slim-fit – Copenhagen Cartel

Det føles et lille, motiverende kram at hoppe i denne slim fit løbetrøje. Løbetrøjen fra Copenhagen Cartel har en høj hals, der holder dig varm men med en lynlås, så du kan lyne ned og åndbart materiale, der lufter under løbeturen. Her har du en ideel løbetrøje til forår og efterår!

Find Elevate sport langærmet slim-fit her.

langærmet løbetrøje med lynlås

Kortærmet cropped løbe t-shirt: Define Seamless Cropped t-shirt - ICANIWILL

Løb ud i sommeren i denne cropped t-shirt, der har det ultimative stretch. Crop toppen har et stramt, tæt fit, men med et lækkert seamless design, der giver den skønneste komfort, pasform og bevægelsesfrihed. Løbe t-shirtens stof består blandt andet af spandex og har et firvejsstretch.

Find Define Seamless Cropped t-shirt her.

kortærmet cropped løbe tshirt

Læs mere om Define Seamless Cropped t-shirt her.

Langærmet cropped løbe t-shirt: Seamless Long Sleeve Cropped Top - Bodyman

Selvom denne løbe t-shirt har lange ærmer, får du det ikke ulideligt varmt på løbeturen. T-shirten er nemlig lavet i åndbart og svedtransporterende materiale, og så har den et cropped fit, der også giver luft. Ligeldes har den seamless design, der sidder perfekt på kroppen og materialer, der sikrer et slidstærkt stræk.

Find Seamless Long Sleeve Cropped Top her.

langærmet croppen løbe tshirt

Læs mere om Seamless Long Sleeve Cropped Top her.

Hvor mange løbetrøjer skal man have?

Det er en god ide at have i hvert fald 2-3 forskellige løbetrøjer som minimum. Det er nemlig godt at have en kortærmet løbe t-shirt eller en løbe t shirt uden ærmer til sommerhalvåret og en langærmet t-shirt eller tykkere løbetrøje til vinterhalvåret.

Det kan dog anbefales at have mere end blot én kortærmet og én langærmet t-shirt til løb – især hvis du løber hele året. Det er både rart at kunne bygge lag på lag og at have forskellige løbetrøjer at vælge mellem til det danske vejrs mange former.

Derudover er det også godt at have flere forskellige løbetrøjer, hvis du løber mere end én gang om ugen, så du ikke skal vaske dem hele tiden.

Hvad er løbetøj lavet af?

Løbetrøjer og løbe t-shirts er ofte lavet af en blanding af polyester eller polyamid og elastan. Nogle trøjer og t-shirts til løb, indeholder også nylon og spandex.

Disse materialer gør løbetøjet svedtransporterende, elastisk og slidstærkt, hvilket er afgørende, når det skal bruges til bevægelse og hård træning som løb.

Læs også