løbebukser
Sundhed

Guide til løbebukser: 7 gode løbebukser, tights og shorts til din løbegarderobe

17. maj 2023
af Redaktionen
Foto: Venus Major/Unsplash
Hav altid friske løbeben med et par gode løbebukser! Her får du et udvalg af 7 par løbebukser, løbetights eller løbeshorts, som gør dig klar til at løbe i det danske vejr og den skønne natur.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Gode løbebukser eller løbetights er, sammen med et par gode løbesko, en af de vigtigste ting basisgarderoben til løb. Det er vigtigt med et (gerne flere) par gode løbebukser, der sidder perfekt under hele løbeturen og holder kroppen tilpas varm og tør.

Hvis du nogensinde har været afsted på en løbetur, hvor du måtte hive op i bukserne hele tiden, kommet hjem med et brændesår et sted på lårene eller haft enten brandvarme eller iskolde ben efter en løbetur i det danske vejr, ved du nok, hvor vigtigt det er med de rette løbebukser.

Her har vi samlet alt, du skal vide om at vælge løbebukser og løbeshorts, og udvalgt 7 forskellige slags løbebukser, løbetights og løbeshorts, som gør dig klar til løb året rundt!

7 gode løbebukser til løbegarderoben

  • Løbebukser med lomme

Power højtaljet leggins statement – Copenhagen Cartel

  • Seamless løbetights

Seamless Ribbed High Waist Tights - Bodyman

  • Tykkere løbetights

Active Intensity Pants - Craft

  • Løse løbebukser

PRO Hydro Pants - Craft

  • Lange løbeshorts

JAIA Seamless Long Shorts - Only

  • Korte løbeshorts

ADV Essence 2-in-1 Shorts - Craft

  • Løbeshorts med lomme

Center højtaljet bike shorts statement – Copenhagen Cartel

7 løbebukser, -tights og -shorts: Alt du skal bruge i løbebukser

Bliv klædt på til en hel løbesæson med dette udvalg af flotte og gode løbebukser, løbetights og løbeshorts, hvor du finder alt, du har brug for til løbeturen.

Løbebukser med lomme: Power højtaljet leggins statement – Copenhagen Cartel

Hav nemt mobilen, nøglerne eller pungen med på løbeturen med et par løbebukser med lomme. Disse løbebukser fra Copenhagen Cartel har hele to elastiske lommer på siderne, så du kan have både nøgler og mobil med på løbeturen og have hænderne helt fri.

Udover de smarte lommer har disse løbebukser en bred, høj talje, som gør,at løbebukserne sidder godt fast, når du bevæger dig. Det bløde og åndbare materiale, sikrer, at løbebukserne ikke kun er praktiske men også behagelige. Psst... løbebukserne fås i flere flotte farver!

Find Power højtaljet leggins statement her.

løbebukser med lomme copenhagen cartel

Læs mere om Power højtaljet leggins statement her.

Seamless løbetights: Seamless Ribbed High Waist Tights - Bodyman

Seamless er altid et sikkert valg, når du ønsker høj komfort og perfekt pasform. Disse løbebuksers høje talje omslutter hofterne, hvilket sørger for, at de bliver trukket godt op hele tiden, så du ikke behøver gøre det, når du løber.

Disse seamless løbetights er både svedtransporterende og åndbare, hvilket gør dem gode til løb året rundt, men især når temperaturen begynder at stige. Løbebuksernes lyserøde farve er desuden så fin til forår og sommer.

Find Seamless Ribbed High Waist Tights her.

seamless løbebukser bodyman

Læs mere om Seamless Ribbed High Waist Tights her.

Tykkere løbetights: Active Intensity Pants - Craft

Det er ikke altid den varmeste fornøjelse at løbe en tur i det danske vejr, men det behøver du ikke bekymre dig om med disse behagelige løbebukser fra Craft. Her får du nemlig et par løbebukser, der er designet til højintensitetstræning i mildt til koldt vejr.

De behagelige løbebukser, som er i seamless design, transporterer effektivt sved fra kroppen og skaber gode forudsætninger for en behagelig kropstemperatur på hele løbeturen. Derudover er det et par flotte, sorte løbebukser i høj kvalitet, som du kan bruge på mange løbeture.

Find Active Intensity Pants her.

tykke løbebukser craft

Læs mere om Active Intensity Pants her.

Løse løbebukser: PRO Hydro Pants - Craft

Hvis du er mere til det løse fit i løbebukser, er disse løbebukser fra Craft et godt valg! Med et bredt elastisk bånd i taljen og lynlåsluknig ved benene, er du sikret et godt, behageligt fit.

Løbebukserne er perfekte til de regnfulde dage med vandtæt stof foran, men også til de lunere dage med effektivt svedtransporterende design. Løbebukserne fra Craft er super funktionelle med refleksdetaljer, lommer med lynlås og lynlåsluknig ved benene. Det er et par gode, gennemtænkte løbebukser i høj kvalitet!

Find PRO Hydro Pants her.

løse løbebukser craft

Lange løbeshorts: JAIA Seamless Long Shorts - ONLY

Når vejret bliver varmere, kan det være rart at hoppe i et par shorts, men det kan tilgengæld være mindre rart at mærke ens svedige lår ramme hinanden på hele løbeturen. For at undgå dette, kan du prøve disse lange løbeshorts i lækkert, seamless materiale.

Løbeshortsene er lette og behagelige med svedtransporterende materiale, der er perfekt til sommerens løbeture.

Find JAIA Seamless Long Shorts her.

lange løbeshorts bodyman

Læs mere om JAIA Seamless Long Shorts her.

Korte løbeshorts: ADV Essence 2-in-1 Shorts - Craft

Man kan sagtens få gode og behagelige løbeshort, som er kortere, især hvis du går efter disse 2-in-1 løbeshorts fra Craft. Disse løbeshorts er designet til intens fysisk træning med elastiske inner tights.

Med både elatisk og justerbar snor i taljen, er du sikret god pasform med disse shorts. Som bonus har de en skjult lomme med lynlås bagpå til småting, såsom nøgler.

Find ADV Essence 2-in-1 Shorts her.

korte løbeshorts craft

Læs mere om ADV Essence 2-in-1 Shorts her.

Løbeshorts med lomme: Center højtaljet bike shorts statement – Copenhagen Cartel

Om sommeren er det stadig rart at kunne tage sin telefon og nøgler ubesværet med på løbeturen, så derfor har Copenhagen Cartel selvfølgelig også lavet et par flotte løbeshorts med lomme.

Ligesom deres løbebukser er disse løbeshorts højtaljede og lavet af blødt og åndbart materiale, der giver god komfort til alle dine løbeture - og de fås også i flere flotte farver.

Find Center højtaljet bike shorts statement her.

løbeshorts med lomme copenhagen cartel

Læs mere om Center højtaljet bike shorts statement her.

Hvilke løbebukser skal jeg vælge?

Løbebukser og løbetights kommer i mange former, farver, tykkelser, længder og features som lommer eller perforeret ventilationsstof, men de mange valgmuligheder gør det ikke altid nemmere at vælge.

Tykke eller tynde løbebukser?

Mange løbebukser er lavet af tyndt, svedtransporterende stof, og disse er gode til det meste af året. Hvis du gerne vil løbe ude hele året, kan det dog være en god ide også at have et par tykkere løbebukser med for.

Man kan få vinterløbebukser, som er lavet til at holde benene varme på selv de koldeste vinterdage, og de kan være rigtig gode at have som en del af løbegarderoben, hvis dårligt vejr ikke skal være en undskyldning.

De tynde løbetights kommer du dog rigtig langt med og er et absolut must, og de kan bruges til langt størstedelen af dine løbeture.

Løbebukser eller løbeshorts?

Løbebukser fås i mange forskellige længder fra de helt lange til ¾, cykelshorts-længde og korte løbeshorts. Det er meget individuelt, hvad man foretrækker at løbe i og årstiden og dertilhørende vejr, har selvfølgelig en del at sige.

Den største del af året i Danmark er vejret primært til at løbe i lange løbebukser eller -tights, og selv i de varmere måneder kan de lange være helt okay at løbe i, da de er lavet af tyndt, åndbart og svedtransporterende stof.

Det kan dog også være rart at have et par kortere løbebukser eller løbeshorts til sommermånederne. Det er nemlig ikke særlige rart at have det unødigt varmt på en hård løbetur.

Løbebukser og løbetights

Om det er bedst at løbe i løse løbebukser eller stramme løbetights er en smagssag, og begge har sine fordele og ulemper.

Løse løbebukser har den fordel, at de sidder komfortabelt uden at stramme på kroppen. Derudover er løse løbebukser ofte lavet af tykkere stof, der er godt til at holde varmen i de koldere måneder og beskytter godt mod alt slags vind og vejr. Løse løbebukser er ofte lavtaljede og har en snøre, du kan spænde ind i livet, så de passer til din størrelse.

Ulempen ved løse løbebukser er, at de, som navnet angiver, ikke sidder stramt til kroppen. Det kan være en ulempe, når man løber, hvis lårene rammer hinanden under stoffet, da det kan give slid- eller brændemærker. Hvis du sveder meget, er løse løbebukser ikke det optimale valg, da de ofte er tykkere, mindre åndbare og dårligere til at transportere sved. Det kan betyde, at du først bliver meget varm på løbeturen og derefter kan blive kold, fordi den våde sved ikke forsvinder.

Fordelen ved løbetights er, at deres tynde, tætsiddende stof følger bevægelserne under løbeturen. Løbetights stramme fit sørger også for minimal vindmodstand, hvis du skal løbe hurtigt.

Ulempen ved løbetights kan være, at de skal sidde stramt uden at være ubehagelige. Det er ikke alle, der kan lige det stramme fit, men hvis dine løbetights ikke sidder stramt nok, kan de glide ned, hvilket er mindst lige så ubehageligt og irriterende på en løbetur. Langt de fleste løbetights laves dog af behageligt og elastisk materiale, der sidder komfortabelt på kroppen.

Løbetights er ofte lavet af tyndere stof end løbebukser, hvilket kan gøre dem lidt kolde, hvis temperaturen nærmer sig frysepunktet.

I de kolde vintermåneder kan du bruge løbetights som baselayer, altså det inderste lag, og have løsere løbebukser som yderste lag. De stramme løbetights holder benene varme og tørre med det svedtransporterende stof, mens de løse løbebukser kan give ekstra varme og holde på den varme luft fra benene.

Hvordan skal løbetights sidde?

Løbetights skal sidde stramt og tæt til kroppen og ikke glide ned under løbeturen. Det kan være så forstyrrende, hvis man skal løbe og trække op i sine tights hele tiden. Løbetights skal derfor sidde stramt om både ben og talje. Nogle løbetights har en snøre omkring livet, der kan spændes ind, men hvis de ikke har det, skal de have en god, stærk elastik, der kan holde dem oppe. Selvom løbetights skal sidde stramt, skal de selvfølgelig stadig være behagelige at have på, så de ikke forstyrrer din bevægelse.

Hvad er seamless tights?

Seamless tights er træningstights, der er lavet i stof, der bliver strikket i en speciel maskine, som giver færre sømme i stoffet, der derfor kaldes seamless. I stedet for at tightsene bliver syet sammen i siderne, består de af et stykke tubeformet stof, så du slipper for syningerne i siden.

Fordelen ved seamless tights er, at du slipper for disse syninger, som kan give ekstra stræk og bevægelsesfrihed, der sidder komfortabelt og blødt på kroppen under al bevægelse.

Hvad er løbebukser lavet af?

Løbebukser og løbetights er ofte lavet af en blanding af materialer, der både giver åndbart, svedtransporterende og elastiske løbebukser.

Hvad løbebukserne er lavet af, er dog forskelligt alt efter, hvilken slags der er tale om. De tynde, elastiske løbetights består ofte af elastan, nylon og spandex

De løsere løbebukser eller tykkere løbebukser er ofte lavet af polyester eller polyamid og elastan.

Læs også