Løb

Løbeprogram: Lær at løbe 5 og 10 km på 10 uger

Vil du gerne kunne løbe 5 og 10 km uden at tabe pusten og få ondt i hele kroppen? Løbeekspert Søren Binderup fra Swim Bike Run har sammensat 4 x 10 ugers løbeprogram - fra begynder til let-øvet.

Løbeprogram: Sådan kommer du i gang

Løb er én af de mest effektive former for konditionstræning. Det er nemt at gå til og kan laves hvor som helst og når som helst, og det kræver ikke nogen særlig instruktion at løbe (i modsætning til eksempelvis at lære at spille tennis eller danse zumba). Godt begyndt er halv fuldendt, som et gammelt ordsprog siger. Og det er så ganske rigtigt, også når det kommer til løbetræning. Er du for ambitiøs i forhold til din form, er risikoen for smerter og skader stor, og risikoen for, at du hurtigt giver op igen, er langt større, end hvis du planlægger en god start. Som nybegynder er det fristende bare at snøre skoene på fødderne og drøne derudad, men inden man går i gang med træningen, er det en fordel, at du sikrer sig, at du har de helt basale ting på plads. Og vil du lære at elske dine løbeture, i stedet for at se dem som et nødvendigt onde for at holde vægten, skal du lægge rigtigt ud i forhold til din form, figur, tid til rådighed og dit temperament.

LÆS OGSÅ: Spis sundt med FEMINAs populære slankeopskrifter, som kan hjælpe dig til at komme i form under dit 10-ugers løbeprogram

FEMINA har i samarbejde med løbeekspert Søren Binderup fra Swim Bike Run og Kaiser Sport sammensat 4 x 10 ugers løbeprogram. Det eneste, som du skal gøre, er at vælge dit niveau og klikke på linket forneden. Det valgte løbeprogram vil komme frem som en PDF som nemt kan printes ud og hænges op på køleskabet. 

Vælg dit løbeprogram:

LØBEPROGRAM 1- Begynder 5 KM.pdf

LØBEPROGRAM 2- Letøvet 5 KM.pdf

LØBEPROGRAM 3 - Begynder 10 KM.pdf

LØBEPROGRAM 4 - Letøvet 10 KM.pdf

 

10 gode råd til dit løbeprogram

1) Lad være med at løbe, hvis det gør ondt - spring passet over

2) Lad være med at løbe hurtigere, end der står - du kommer ikke hurtigere i form eller når dit mål hurtigere ved at overbelaste dig selv

3) Sørg for at hvile mellem dine træninger. Det er i pauserne, din krop bygger sig selv op

4) Hvis du er meget træt en dag, så løb langsommere og kortere - lyt til din krop

5) Sørg for, at udstyret er i orden - fx dine sko og din påklædning

6) Før en dagbog

7) Planlæg, hvornår du vil træne

8) Gør ikke træningen til en konkurrence

9) Find en træningsmakker

10) Husk, det skal være en fornøjelse at løbe!

 

Løbeprogrammerne er lavet i samarbejde med:

Kaiser Sport

Søren Binderup fra Swim Bike Run

I GALLERIET HERUNDER KAN DU FINDE GODE TRÆNINGSØVELSER DU KAN LAVE DERHJEMME

10 nemme træningsøvelser, du kan lave derhjemme

Læs mere om: