Hovedretter

Gulerodssuppe med kokosmælk

Rodfrugter: Cremet suppe med kokosmælk og gulerødder, der virker både asiatisk og nordisk. Spis varm suppe til frokost

Cremet suppe med kokosmælk og gulerødder, der virker både asiatisk og nordisk.





Gulerodssuppe med kokosmælk (tid: ca. 35 min.)


Skøn suppe, der med kokosmælk og koriander er lidt asiatisk, men som gulerødderne gør meget nordisk.

Ingredienser Fremgangsmåde
500 g gulerødder
200 g løg
50 g ingefær
Fedtstof til stegning
¾ l suppe eller bouillon
1 dåse kokosmælk
Evt. frisk koriander












Rengør gulerødderne og skær dem i skiver.

Pil løgene og skær skrællen af ingefæren. Hak løg og ingefær fint.

Sauter gulerødder, løg og ingefær i varmt fedtstof i en gryde i ca. 5 min.

Hæld bouillon ved og lad det simre, til gulerødderne er møre.

Blend suppen og hæld den tilbage i gryden.

Hæld kokosmælk i suppen - gem en smule til servering.

Lad suppen koge igennem et par min. Smag til med salt og peber.

Hæld suppen op i tallerkener, dryp lidt kokosmælk i og pynt evt. med koriander.

Smuk luksus til køkkenet




Smukt håndlavet spækbræt i oliventræ,
som bliver flottere med tiden.

250 kr. fra Kasamia

Køb i SØNDAGs webshop




Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.



5 fantastiske opskrifter med sæsonens lækre rodfrugter.

Gulerodssuppe
med kokosmælk
Rullet rødbede Kyllinggryde med
rødder og bønner
Kotelet med
rødder i hyld og
jordskokkepuré
Små rodbrød
med valnødder











Læs mere om: