Sunde boller med rødbede
Tid: Ca. 2½ time inkl. hæve- og bagetid
12 stk.
Det skal du bruge til sunde boller med rødbede:
200 g rødbede
25 g gær
3 dl lunt vand
2 tsk salt
1 spsk sirup
100 g 5-kornsblanding eller lignende
300 g sigtet speltmel
Ca. 250 g hvedemel
LÆS OGSÅ: Sunde og mættende: Blomkåls-broccoli-frikadeller
Skræl og riv rødbederne fint.
Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten i sammen med salt, sirup, rødbede og 5-kornsblanding. Rør speltmel i. Tilsæt hvedemel, til dejen er smidig og slipper bordet, uden at den er for tør. Ælt den godt igennem og stil til hævning overdækket og lunt i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem og form 12 sunde boller. Sæt de sunde boller på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min.
Afkøl på en rist og opbevar dem i en plasticpose.
De sunde boller med rødbede er ideelle på morgenbordet eller som tilbehør til en god suppe.