Brød

Sunde boller med rødbede

Opskrift: Brug saften og kraften fra den sunde rødebede, og lav de lækreste sunde boller - og rødbedebollerne er skønne både morgen, middag og aften.

Sunde boller med rødbede

Tid: Ca. 2½ time inkl. hæve- og bagetid
12 stk.

Det skal du bruge til sunde boller med rødbede:
200 g rødbede
25 g gær
3 dl lunt vand
2 tsk salt
1 spsk sirup
100 g 5-kornsblanding eller lignende
300 g sigtet speltmel
Ca. 250 g hvedemel

LÆS OGSÅ: Sunde og mættende: Blomkåls-broccoli-frikadeller

Sådan laver du sunde boller med rødbede

Skræl og riv rødbederne fint.

Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten i sammen med salt, sirup, rødbede og 5-kornsblanding. Rør speltmel i. Tilsæt hvedemel, til dejen er smidig og slipper bordet, uden at den er for tør. Ælt den godt igennem og stil til hævning overdækket og lunt i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 sunde boller. Sæt de sunde boller på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min.

Afkøl på en rist og opbevar dem i en plasticpose.

De sunde boller med rødbede er ideelle på morgenbordet eller som tilbehør til en god suppe.

LÆS MERE: Brød smager altid bedst når det er hjemmebagt. Prøv at bag dit eget knækbrød med masser af kerner og få dig en sund morgenmad. Se opskrift på knækbrød, her

Læs mere om: