Psykologi

Chefredaktøren: Er græsset grønnere i skoven?

"For en 56-årig bybo har jeg virkelig urimelig mange bøger om udeliv og naturmennesker. Men åbenbart ved jeg inderst inde godt, at livet i ødemarken næppe ligner min designagtige fantasi, hvilket formentlig er grunden, at jeg nøjes med at drømme." Læs chefredaktør Christina Bøllings leder her.

”The Outsiders”, ”Cabin Porn” og ”Gypset Travel”. Der er langt fra bøgerne i min reol – og deres drømme om at slippe bylivet for at bosætte sig i en øde skov – til rodet på mit skrivebord. Stablen af udklip fra aviser og magasiner og halvfærdige artikler ligner til forveksling den fra sidste år, hvor jeg højt og helligt lovede mig selv, at ”til næste år arbejder jeg ikke nær så meget, der har jeg fundet balancen”. Jeg troede ærligt, at jeg ville købe mig et tiny house ud til vandet med kun ét rum eller en tree cabin bygget af smukt canadisk fyrretræ. For en 56-årig bybo har jeg virkelig urimelig mange bøger om udeliv og naturmennesker. Men åbenbart ved jeg inderst inde godt, at livet i ødemarken næppe ligner min designagtige fantasi, hvilket formentlig er grunden, at jeg nøjes med at drømme.
 
 
 
Mette Helbæk, kokken og entreprenøren, er en af dem, der forstår at leve sine visioner. For tre år siden flyttede hun med mand og børn til Sverige, hvor de etablerede et vildt fristed, hvor travle bymennesker kunne komme op og bo i hytter og nyde mad fra naturen. Hun gik ned med stress for anden gang, for ét er at skabe en drøm, noget andet at skulle leve den. Så gik de fra hinanden. De fandt heldigvis sammen igen for nylig. Ak ja. Græsset er åbenbart ikke grønnere i skoven, end det er nede i min delehave. Selv om det ikke betyder, at man skal lade være med at drømme eller leve sin passion ud. 
 
 
Ud over Mette Helbæk kan du i det nyeste nummer af Psykologi også møde bl.a. Pilou Asbæk, Sara Omar, Birthe Kjær og Rikke Hertz. Alle imponerende mennesker, der også har truffet modige beslutninger, og som inspirerer alle os andre til at mærke efter, hvad hjertet banker for. En ting står klart efter at have læst det blad, du sidder med: Livet er notorisk kaos (se også bogen på side 19). Vi slæber alle sammen rundt på vores skidtbunker og efterlader til tider også skidt hos hinanden. Og udsigten til, at bunkerne på mit skrivebord er mindre og mere overskuelige til næste år, er en illusion, for de er en del af livet. Mit nytårsfortsæt er derfor i stedet at ændre mit forhold til bunker og livets irriterende gentagelser generelt, for begge dele bliver alligevel ved med at være der.

SMUGKIG I DET NYE NUMMER AF PSYKOLOGI:

Galleri: Smugkig i det nye Psykologi - nummer 2001

 

 

Læs mere om: