
Varmende gryderet: Chili con græskar
30. november 2016Tid til gryderet! Du tager en gryde og fylder den med gode sager - så klarer tiden resten! Her får du inspiration til at indføre en kødfri dag, nemlig med denne varmende og meget mættende gryderet med hokkaidogræskar og skønne krydderier. Den tager en time i alt og passer til fire personer.
Du skal bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
½ hokkaidogræskar
Olie til stegning
2 dåser tomater
1 dåse chilibønner
1 dåse blandede
bønner
1 dåse majs
½ tsk. af hver af følgende: koriander, spidskommen, ingefær og kardemomme
Salt og peber
Tilbehør
10 stilke frisk koriander
4 spsk. cremefraiche
2 avokado
1 frisk lime
Endnu en god gryderet? Den finder du lige her!
Sådan gør du:
Pil og hak løg og hvidløg. Skær chili i skiver. Vask græskarret, fjern kernerne, og skær det i små tern.
Varm olie i en gryde og sauter løg, hvidløg, chili og græskar.
Hæld tomater, bønner og majs over. Krydr med koriander, spidskommen, ingefær og kardemomme og lad det simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Server retten med frisk koriander, cremefraiche, avokado og lidt limesaft.
TIP: Er du kødelsker? Skift græskarret ud med kødboller, som du nemt kan lave af farsen fra krydrede pølser.