
Vaniljeparfait med friske bær og karamel
6. juli 2010Vaniljeparfait med friske bær og karamel til 6 personer
INGREDIENSER
½ liter piskefløde
korn fra 1 god vaniljestang
8 pasteuriserede æggeblommer (4 bægre)
120 g flormelis
KARAMEL
120 g sukker
2 dl kogende vand
TILBEHØR
250 g hindbær
250 g jordbær i kvarter
250 g blåbær
PRØV OGSÅ: Vaniljeparfait med solbærpuré og varm chokoladesauce
Opskrift - sådan laver du vaniljeparfait med friske bær og karamel
Pisk fløden til skum, og sæt det til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn, det tager ca. 7 minutter med en elpisker.
Kom husholdningsfilm i en form på 1½ liter. Vend lidt af flødeskummet i de piskede blommer, og vend blandingen ned i resten af flødeskummet til en ensartet, luftig masse. Fordel cremen i formen, og luk den til med husholdningsfilm. Frys isen i mindst 4 timer, og gerne natten over.
Karamel: Hæld sukkeret i en tykbundet gryde, lad det smelte langsomt, og hæld vand på (pas på, det sprøjter, så brug evt. et låg som skjold). Kog karamellen, til den er smeltet og jævn, det tager ca. 6 minutter. Afkøl let, og servér den til skiver af parfait med friske bær.
Tag parfaiten ud af fryseren ca. et kvarter før den skal spises. Vend evt. bærrene i lidt sukker, hvis de er lidt syrlige.