
Mad
Vaniljehjerter med lavendel-sukker
17. december 2014af Christine Bille Nielsen og Mai Knauer
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Her er de traditionelle småkager formet som hjerter og bagt med aromatisk lavendelsukker.
Vaniljehjerter med lavendel-sukker ca. 50 stk.
INGREDIENSER
50 g mandler
250 g hvedemel
korn af 1 vaniljestang
½ tsk. hjortetaksalt
125 g sukker
175 g smør
1 æg
LAVENDELSUKKER
1 dl sukker
3 spsk. tørrede lavendler
Opskrift - sådan laver du vaniljehjerter med lavendel-sukker
1. Tænd ovnen på 200°. Blend mandlerne fint. Blend hvedemel med vaniljekorn, mandelmel, hjortetaksalt, sukker og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen. Strø lidt mel ud på bordet, og rul dejen ret tyndt ud. Udstik dejen i små hjerter med en lille hjerteform. Læg kagerne på bageplader med bagepapir.
2. Lavendelsukker: Blend sukker og tørrede lavendler i en foodprocessor, og drys kager-ne med lidt lavendelsukker. Bag kagerne i ovnen i ca. 7 minutter. Afkøl på en bagerist.