https://imgix.femina.dk/media/article/1446-vaniljehjerter.png
Mad

Vaniljehjerter med lavendel-sukker

17. december 2014
af Christine Bille Nielsen og Mai Knauer
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Her er de traditionelle småkager formet som hjerter og bagt med aromatisk lavendelsukker.

Vaniljehjerter med lavendel-sukker ca. 50 stk.

INGREDIENSER

50 g mandler

250 g hvedemel

korn af 1 vaniljestang

½ tsk. hjortetaksalt

125 g sukker

175 g smør

1 æg

LAVENDELSUKKER

1 dl sukker

3 spsk. tørrede lavendler

Opskrift - sådan laver du vaniljehjerter med lavendel-sukker

1. Tænd ovnen på 200°. Blend mandlerne fint. Blend hvedemel med vaniljekorn, mandelmel, hjortetaksalt, sukker og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen. Strø lidt mel ud på bordet, og rul dejen ret tyndt ud. Udstik dejen i små hjerter med en lille hjerteform. Læg kagerne på bageplader med bagepapir.

2. Lavendelsukker: Blend sukker og tørrede lavendler i en foodprocessor, og drys kager-ne med lidt lavendelsukker. Bag kagerne i ovnen i ca. 7 minutter. Afkøl på en bagerist.

PRØV OGSÅ: Klassiske vaniljekranse

Læs også