
Vandmelonsalat med solbær-vinaigrette
10. august 2009TID: 20 min. Til 4 personer
Solbær-vinaigrette:
4 spsk solbærsyltetøj
3 spsk tranebærsaft
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk hvid balsamicoeddike
6 spsk olie, gerne rapsolie
Salat:
1½ kg vandmelon
1 lille rødløg
1 pose blandede babysalatblade eller rucola
100 g gorgonzola
Pynt:
20 hele mandler
50-100 g blåbær
Purer syltetøj, tranebærsaft og de to slags eddike i en foodprocessor. Mens maskinen kører, tilsættes olien langsomt. Smag til med salt og peber. Stil vinaigretten på køl (den kan laves op til to døgn i forvejen).
Skær vandmelonen i fire dele og skær dem i tynde trekanter. Fjern skorpen. Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
Anret vandmelonskiverne på tallerkenerne i et pænt mønster. Bland de skyllede salatblade med vinaigretten og anret dem på midten af vandmelonskiverne. Smuldr gorgonzolaen over og læg løgskiverne over.
Smut mandlerne og pynt med grofthakkede mandler og hele blåbær.
Vandmelonsalaten med blåbær, gorgonzola og hakkede mandler på toppen er utrolig dekorativ. Den serveres med solbær-vinaigrette og smager herligt bl.a. til en grillet steak.
Prøv også:
Hindbær- og valnøddesalat med feta