
TTT – tomat tarte tatin
8. august 2011En anderledes kage med tomat
TTT - tomat tarte tatin
TID: 25 min.
+ koge- og bagetid: 1 time
3 spsk usaltet smør
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1-2 plader butterdej
2 dl piskefløde
Bring en gryde vand i kog. Skær et kryds i bunden
af tomaterne og blanchér dem 15-30 sek.
Tag dem op med en hulske og læg dem straks i en
skål isvand.
Flå tomaterne og halvér dem.
Brug et tærtefad eller anden form, som kan tåle både
at stå på komfur og gå i ovnen.
Smør det med smør og drys med sukker.
Læg de halverede tomater med den runde side nedad
i formen.
Sæt det over middelvarme på komfuret og kog ca. 25
min.
Flyt fadet 2-3 gange, så tomaterne ikke brænder fast.
Fjern fadet fra varmen og drys med vanilje.
Rul en eller to butterdejsplader ud til samme størrelse
som fadet og læg den over.
Skub dejen godt ned i siderne med en ske.
Klip to, tre snit i dejen og stil fadet i ovnen i 25 min.
Tag tærten ud, afkøl og skær siderne løs med en kniv.
Vend tærten ud på et serveringsfad og servér den lun
med piskefløde.
Her finder du 6 lækre opskrifter på spændende retter med tomat:
6 lækre opskrifter med tomater
Bruschetta med tomat ogprosciutto Tomat- og pebergazpacho
Pasta med tomatsauce og
stegt ansjos
Pizza med grillede
cherrytomater
Tomatsalat med kærne-
mælksdressingTTT - tomat tarte tatin