https://imgix.femina.dk/media/ce8e2333ced043e1a95eeaa60c1775b7.jpg
Mad

TTT – tomat tarte tatin

8. august 2011
af Lynn Andersen.
Foto: Bjørn Jakobsen
En anderledes kage med tomat

En anderledes kage med tomat

TTT - tomat tarte tatin
TID: 25 min.
+ koge- og bagetid: 1 time

Ingredienser:Fremgangsmåde:

3 spsk usaltet smør

½ dl sukker

1 tsk vaniljesukker

1-2 plader butterdej

2 dl piskefløde

Bring en gryde vand i kog. Skær et kryds i bunden
af tomaterne og blanchér dem 15-30 sek.

Tag dem op med en hulske og læg dem straks i en
skål isvand.

Flå tomaterne og halvér dem.

Brug et tærtefad eller anden form, som kan tåle både
at stå på komfur og gå i ovnen.

Smør det med smør og drys med sukker.

Læg de halverede tomater med den runde side nedad
i formen.

Sæt det over middelvarme på komfuret og kog ca. 25
min.

Flyt fadet 2-3 gange, så tomaterne ikke brænder fast.

Fjern fadet fra varmen og drys med vanilje.

Rul en eller to butterdejsplader ud til samme størrelse
som fadet og læg den over.

Skub dejen godt ned i siderne med en ske.

Klip to, tre snit i dejen og stil fadet i ovnen i 25 min.

Tag tærten ud, afkøl og skær siderne løs med en kniv.

Vend tærten ud på et serveringsfad og servér den lun
med piskefløde.

Læs også