

Toppede fladbrød med avocado og halloumi
16. marts 2017Toppede fladbrød med avocado og halloumi
Tid: 15 minutter. Ovntid: 3 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
2 spsk. sesamfrø, gerne sorte
kerner af ½ granatæble
250 g halloumi eller grillost
lidt olie til stegning
4 arabiske fladbrød
2 modne avocadoer
HUMMUS
2 dåser kikærter
½ dl tahin (sesampasta)
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
3-4 fed hvidløg
3 tsk. stødt spidskommen
salt
1 dl vand
PRØV OGSÅ: Pizza på fladbrød med græskarsauce og italiensk pølse
Opskrift - sådan laver du toppede fladbrød med avocado og halloumi
1. HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til. Gem ca. ¹/₃ af hummussen til torsdagens opskrift.
2. Tænd ovnen på 150°. Rist sesamfrøene på en tør pande, og hæld dem over på en lille tallerken. Pil de saftige kerner ud af granatæblet, og fjern de bitre hvide hinder. Skær halloumi i skiver, og steg dem på begge sider i olie på en pande, indtil overfladen er gylden. Lun ganske kort fladbrødene i ovnen, uden at de bliver sprøde, og smør dem derefter med et godt lag hummus. Skær avocado i skiver, og anret dem på fladbrødene sammen med halloumi. Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.
TIP: I stedet for arabiske fladbrød kan du bruge tortilla-wraps eller flækkede pitabrød.
