
Mad
Tomatsmør
21. juli 2012af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift på friskt tomatsmør - servér til bøffer, svinekoteletter, stegt og dampet fisk eller kylling.
Ingredienser til tomatsmør:
250 g blødt smør
100 g bløde, soltørrede tomater f.eks. Delicato fra Føtex
2 små fed hvidløg
Lidt oregano, rosmarin og purløg
1 mellemstor moden tomat
Peber
Fremgangsmåde:
Kom smørret i foodprocessoren og tilsæt soltørrede tomater, hvidløg og krydderurter.
Kør, til konsistensen er ensartet.
Skold og flå tomaten, kassér kernerne og kom den i blenderen og kør igen.
Smag til med peber og rul i smørrebrødspapir. Kan fryses i de portioner, du forventer at bruge.
Servér til bøffer, svinekoteletter, stegt og dampet fisk eller kylling.
LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater