Tærte gratin med bær i fad
Mad

Tærte med bær og knas

11. april 2017
Tirsdag, 11. april 2017 - 14:16 - af: Louise Dandanell Ørsted, Foto: Martin Tanggaard, Redigeret af: Redaktionen
Skøn tærte med bær og knas. Den her friske, frugttærte er den perfekte sommerdessert.

Tærte med bær og knas

TID: 1 TIME

Ingredienser til frugttærte

1½ dl piskefløde

1 spsk. smør

1 spsk. hvedemel

2 æg

4 spsk. sukker

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. kokosmel

500 g frugt, gerne hindbær, blåbær, jordbær, vindruer

2 spsk. mandler

2 spsk. kokosmel

1 spsk. havregryn

2 spsk. sukker

1 tsk. birkes

Prøv også den her lækre tærte med karameliserede nødder

Fremgangsmåde til frugttærte

Lun fløden. Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud i det. Hæld den lune fløde i lidt ad gangen samtidig med, at du pisker kraftigt. Fjern gryden fra varmen.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen.

Rør æggesnapsen og kokosmelet i flødeblandingen og vend æggehviderne i lidt ad gangen.

Skær evt. bær og frugt i mindre stykker.

Fordel dem i fire ovnfaste skåle og hæld vaniljecremen over. Bag gratinerne i ca. 20 min., til de giver efter for tryk og har en lysebrun overflade.

Hak mandlerne groft og bland dem med kokosmel og havregryn. Rist myslien på en varm pande, til den bliver lysebrun.

Hæld sukker og birkes over og vend det rundt et minuts tid.

Hæld myslien ud på på bagepapir og lad den køle af – og drys den over din frugttærte ved servering.

Giv tid. Hvis du åbner ovnen, mens gratinen bager, falder temperaturen, og så falder din gratin sammen.

Læs også