
Tærte med bær og knas
11. april 2017Tærte med bær og knas
TID: 1 TIME
Ingredienser til frugttærte
1½ dl piskefløde
1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
2 æg
4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kokosmel
500 g frugt, gerne hindbær, blåbær, jordbær, vindruer
2 spsk. mandler
2 spsk. kokosmel
1 spsk. havregryn
2 spsk. sukker
1 tsk. birkes
Prøv også den her lækre tærte med karameliserede nødder
Fremgangsmåde til frugttærte
Lun fløden. Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud i det. Hæld den lune fløde i lidt ad gangen samtidig med, at du pisker kraftigt. Fjern gryden fra varmen.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen.
Rør æggesnapsen og kokosmelet i flødeblandingen og vend æggehviderne i lidt ad gangen.
Skær evt. bær og frugt i mindre stykker.
Fordel dem i fire ovnfaste skåle og hæld vaniljecremen over. Bag gratinerne i ca. 20 min., til de giver efter for tryk og har en lysebrun overflade.
Hak mandlerne groft og bland dem med kokosmel og havregryn. Rist myslien på en varm pande, til den bliver lysebrun.
Hæld sukker og birkes over og vend det rundt et minuts tid.
Hæld myslien ud på på bagepapir og lad den køle af – og drys den over din frugttærte ved servering.
Giv tid. Hvis du åbner ovnen, mens gratinen bager, falder temperaturen, og så falder din gratin sammen.