Mad

Svinekoteletter med smørdampede majroer

af Louisa Lorang 12. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er svinekoteletter med smørdampede majroer. Få opskriften her

Jeg serverer majroer i stedet for kartofler. Giv gerne godt brød eller brødcroutoner til - eller kartofler, hvis du synes.2 store svinekoteletterlidt olie til stegningsaltpeber500 g majroer1 spsk. smør1 spsk. honning1 dl vand2 tsk. salt1 bundt purløg, hakketTILBEHØR:100 g blandet salatolivenolieæbleeddikeSteg koteletterne i lidt olie på en varm pande, eller gril dem på en grillpande. Krydr med salt og peber.Skrub majroerne, og del dem i mundrette både. Kom smør, vand, honning og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom majroerne i, og lad dem dampe under låg i 5-7 minutter, eller til de er møre med godt bid. Vend dem og kogelagen med rigeligt hakket purløg, og servér straks koteletter, majroer og salat vendt med olie og eddike. Opskriften er til 2 personerTIP: Køb koteletter hos slagteren, så du kan få dem tykke og på ben. Det øger stegetiden, men det er meget nemmere at få dejligt, saftigt kød ud af det. Og du støtter din lokale slagter! Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER