
Strudel med pære og valnødder
22. september 2009Ca. 6 stk.
2 plader fillodej (fra frost)
ca. 30 g smeltet smør
Fyld
600 g faste pærer, f.eks. conference
1 spsk. citron eller appelsinsaft
3 spsk. honning
2 tsk. st. kardemomme
75 g valnøddekerner
Pynt
Mandelflager eller hakkede valnødder og drys af sukker blandet med vaniljesukker
Tilbehør
Tyk chokoladesauce eller flødeskum blandet med lidt cremefraiche Tø dejpladerne op under et fugtigt viskestykke. Skræl pærerne; fjern kernehuset, og skær dem i store terninger. Kom dem i en gryde med citronsaft, honning og kardemomme. Damp dem møre, men hold øje med dem - de skal stadig være faste. De kan afgive en del væde, så fisk dem op af lagen, og bland dem med de hakkede nødder. Kog evt. lagen helt ind til en tyk sirup.
Lad lagen køle af, og vend den i flødeskummet. Smelt smørret. Læg en dejplade på bagepapir, og pensl godt med smør. Læg den anden over, og pensl igen. Fordel fyldet ovenpå, og rul den sammen på langs. Pensl overfladen, og drys med vaniljesukker og mandelflager. Bag den sprød midt i en 200° varm ovn i 20-25 minutter. Spis den lun med en god chokoladesauce eller flødeskum til.