Mad

Stegte ris med rejer & savojkål

af Louisa Lorang 29. november 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er stegte ris med rejer & savojkål. Få opskriften her

Har du ikke kogt dine ris dagen i forvejen, er tilberedningstiden en smule længere.300 g kejserhattelidt olie til stegning3 fed hvidløg i tynde skiver½ savojkål, fint snittet2 tsk. sukker2 æg3 dl kogte fuldkornsris1 dl soja1 bundt forårsløg, snittede200 g store, kogte rejer1 stor håndfuld korianderSkær svampene i skiver, og rist dem gyldne i olie på en varm pande. Tag dem af varmen. Sautér hvidløg og kål på den varme pande. Det skal lige falde sammen (ca. 1 minut). Tilsæt sukker, og skub pandens indhold hen i den ene side. Slå æggene ud på panden, og lav dem til røræg. Kom ris på panden, og bland det hele sammen igen. Tilsæt soja, og kog op. Tilsæt forårsløg og rejer, og lad det varme med kort. Smag til, og servér straks toppet med koriander og med limebåde til.Opskriften er til 2 personerTIP: Kejserhatte er store, fyldige og meget faste svampe. Får du ikke fingre i dem, kan du sagtens vælge østershatte, champignoner eller portobello i stedet. Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag