Et grønt alternativ til pasta er bånd af squash, men savner du den klassiske spaghetti, kan du blande de to ingredienser. Her får du opskriften på squashpasta med ristede tomater og pocherede æg
20 min4 personer
Tid i alt 45 min
DET SKAL DU BRUGE
3 squash
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
RISTEDE TOMATER
500 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
salt
POCHEREDE ÆG
1 l vand
3 spsk. lys eddike
4 æg
TIL SERVERING
50 g friskrevet parmesan
1 håndfuld frisk basilikum
1 ciabattabrød
Opskrift - sådan laver du squashpasta med ristede tomater og pocherede æg
Ristede tomater
Tænd ovnen på 180°.
Fordel cherrytomaterne i et ovnfast fad, og vend dem med olie, balsamico og salt. Bag dem i 20 minutter, til de er rynkede og let gyldne.
Squashpasta
Skyl squash, og høvl tynde bånd af dem med en kartoffelskræller.
Steg squash-pastaen i olie på en stor pande ved høj varme, til den er al dente – men ikke så længe, at den falder helt sammen!
Krydr med salt og peber, tag panden af varmen, og vend de ristede tomater i.
Pocherede æg
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet er lige under kogepunktet.
Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Slå 1 æg ud i en kop. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Gentag med de næste æg.
Servering
Anret squash-pastaen med ristede tomater i dybe tallerkener. Top med pocherede æg, friskrevet parmesan og basilikum. Servér med brød.
TIP: Ud over squash kan også gulerødder, rødbeder, butternutsquash, agurker og kål laves til grøntsagsspaghetti.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.