Mad

Sprødstegt makrel med spicy agurkesalat

af Louisa Lorang 27. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er sprødstegt makrel med spicy agurkesalat. Få opskriften her

2 dobbelte makrelfileterolie til stegningsaltENDVIDERE:¼ dl limesaft2 tsk. sukker2 spsk. olivenolie1 agurk i både1 håndfuld mynte1 håndfuld koriander½ spsk. ingefær i julienne½-1 grøn chilipeber i tynde skiver, med eller udenkerner1 dl hakkede saltedepeanutsTILBEHØR:kogte ris, gerne grovelimebådeTjek makrellerne for ben og finner. Steg dem i olie på en varm pande med skindsiden nedad. Tryk dem ned med paletten, så skindet bliver gyldent og sprødt over det hele. Lad dem stege næsten færdig på skindsiden; tag panden af varmen, vend fiskene, og steg dem færdig på eftervarmen.Rør imens limesaften med sukker og olivenolie. Vend agurk, mynte, koriander, ingefær og chili sammen med dressingen, og smag til med salt. Anret de gyldne makreller toppet med spicy agurkesalat og peanuts, og servér straks med ris og limebåde til.TIP: Kog dine grove ris uden salt, så bliver de hurtigere møre. Smag til med salt inden servering.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER