
Mad
Sort bønnesuppe med paprika og nachos
8. juni 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne mexicansk inspirerede suppe er dejligt mættende og hurtig at lave. Husk et stort udvalg af toppings – det gør måltidet en tand mere festligt. Her får du opskriften på sort bønnesuppe med paprika og nachos
Sort bønnesuppe med paprika og nachos
Tid: 30 minutter. Ovntid: 10 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 2 løg 5 fed hvidløg 3 stilke bladselleri olivenolie til stegning 1 spsk. stødt spidskommen 1 spsk. stødt koriander 2 tsk. paprika, gerne røget 4 dåser sorte bønner 1 l kyllingebouillon salt og friskkværnet peber saft af 1-2 limefrugter TOPPING 1 pose nachos 150 g cheddar ½ bundt radiser 1-2 avocadoer ½ bundt koriander 200 g cremefraiche 9 % PRØV OGSÅ: Skift den skønne bønnesuppe ud med en lige så lækker butternutsquash-suppe med stegte kikærter
Opskrift - sådan laver sort bønnesuppe med paprika og nachos
1. Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skyl bladselleri, og snit dem i skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, og tilsæt spidskommen, koriander og paprika. Hæld vandet fra 3 dåser bønner, og skyl bønnerne i koldt vand. Tilsæt bønner sammen med kyllingebouillon, og lad det simre et par minutter. Blend til en jævn suppe med en stavblender. Hæld vandet fra den sidste dåse bønner, skyl dem, og tilsæt dem. Smag til med salt, peber og limesaft, og lad suppen simre, mens du klargør toppingen. 2. TOPPING: Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos i et ovnfast fad, og drys med friskrevet cheddar. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter, indtil osten er smeltet og gylden. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skær avocadoer i tern, og hak koriander groft. Servér de forskellige slags topping samt cremefraiche og nachos i skåle og fade, så middagsgæsterne hver især kan pynte suppen selv.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Grøn salat med varmrøget laks og dilddressing – Få opskriften her
Onsdag: Socca-pizza med ærte-feta-creme – Få opskriften her
Torsdag: Sprøde kyllingelår med auberginefritter og raita-dip – Få opskriften her
Fredag: Aubergine-lasagne med kødsauce og mozzarella – Få opskriften her