https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/29/brug-alle-dine-tomater/tomattarpanade-stor.jpg
Mad

Soltørret tomattapenade

21. juli 2012
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du en lækker opskrift på tomattapanade - brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter og røget kød.

Ingredienser til soltørret tomattapenade:

CA. 4 DL
150 g bløde, soltørrede tomater f.eks. Delicata fra Føtex
1 spsk Mutti Tomateddike eller rødvinseddike
1 spsk agavesirup
eller mild honning
50 g sorte oliven uden sten
1 tsk tørret oregano
Et drys tørret hvidløg
(granulat)
Lidt sort peber

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i blenderen og kør, til tapenaden er ensartet.

Du skal nok skrabe siderne ned et par gange.

Kom massen i et skoldet glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.

Servér til pasta, som smagsætter til forretter med fisk, i salatdressing, i mayonnaisedressinger og på bruschetta.

Lækkert tilbehør til burgere, pølser, stegte retter og røget kød.

LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater

Læs også