
Skøn mad i februar
15. februar 2010MANDAG
REJEMADDER
3 spsk. cremefraiche
1 tsk. dijon
lidt citronsaft
1 bundt dild, hakket
(gem lidt til pynt)
½ bundt basilikumblade,
plukkede
200 g grønlandske rejer
salt og peber
ENDVIDERE:
100 g blandet salat
2 avokadoer i skiver
4 skiver rugbrød
lidt citronsaft
dild til pynt
citronbåde Rør cremefraiche med dijon, citron, dild og basilikum. Vend rejerne i, og smag til med salt og peber. Anret salat og avokado på rugbrød, og dryp med lidt citron. Læg rejesalat
på, og pynt med dild. Servér straks med citronbåde til.
TIRSDAG
LYNSTEGT KYLLING MED GRØNKÅL
2 kyllingebryster i strimler
lidt olie til stegning
2 fed hvidløg i tynde skiver
300 g grønkål, ribbet
1 dl østerssauce
1 tsk. sukker
½ dl soja
ENDVIDERE:
50 g ristede cashewnødder
TILBEHØR:
kogte, grove ris
Steg kyllingen i olie i en varm wok eller sautérpande. Kom hvidløg ved og derefter grønkål. Tilsæt østerssauce, sukker og soja, og lad det hele stege ved høj varme i ca. 3 minutter. Servér straks med et drys ristede cashewnødder og grove ris.
ONSDAG
MØRBRADBØFFER MED MANDELPESTO
75 g semitørrede
tomater i olie
50 g parmesan i mindre
stykker
40 g ristede mandler
½ bundt basilikum
½ dl ekstrajomfruolivenolie
salt
ENDVIDERE:
1 svinemørbrad (ca. 650 g)
olie til stegning
salt og peber
1½ dl quinoa
lidt smør
salt
60 g ristede mandler
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt olie og eddike
Blend tomater, parmesan, mandler, basilikum og olie i en foodprocessor eller i en minihakker. Smag til med salt. Skær to flotte bøffer af mørbraden a ca. 150 gram (gem resten af mørbraden til onsdag). Steg dem i en smule olie på panden, til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber. Kog imens quinoaen i ca. 15 minutter, eller til den er mør. Hæld overskydende vand fra, og vend lidt smør i. Smag til med salt, og bland mandler i. Servér straks mørbradbøfferne med pesto, quinoa og salat vendt med lidt olie og eddike.
TORSDAG
BIKS
2 store persillerødder
2 bagekartofl er
2 rødløg i grove stykker
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt ekstrajomfruolivenolie
ca. 300 g mørbrad fra onsdag
salt og peber
ENDVIDERE:
2 æg
lidt olie til stegning
1 lille bundt bredbladet
persille, hakket
syltede rødbeder
ketchup
Skræl persillerødder og kartofler, og skær begge dele i terninger. Vend rodfrugterne med løg, hvidløg og olivenolie, og steg dem i ovnen ved 220° i ca. 35 minutter. Skær kødet i mindre stykker, og brun det grundigt i lidt olie på en varm pande. Kom kødet i ovnen med rodfrugterne, og lad det hele stege i yderligere 10-15 minutter, eller til kødet er gennemstegt. Krydr med
salt og peber. Steg imens æggene på panden i lidt olie. Vend hakket persille i biksemaden, og servér straks med spejlæg, rødbeder og ketchup.
FREDAG
LAMMEGRYDE MED KIKÆRTER OG ABRIKOSER
250 g lammekød i terninger
lidt olie til stegning
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 løg i både
2 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 dåse hakkede tomater
(400 ml)
2 dl hønsefond eller vand
1 dåse kikærter
(240 g, drænet vægt)
8 tørrede abrikoser i strimler
TILBEHØR:
naan
1 lille bundt koriander,
plukket
Brun kødet i olie i en varm gryde. Kom hvidløg, løg, spidskommen og cayenne ved kødet, og lad det stege med. Tilsæt tomater og hønsefond, og lad det hele simre i 1 time og 15 minutter under låg, eller til kødet er mørt. Tag låget af, tilsæt abrikoser og kikærter, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag til med salt, og servér straks med naan og et drys koriander.
Alle opskrifter er til 2 personer
INDKØBSLISTE
FRUGT OG GRØNT:
1 citron
2 avokadoer
200 g blandet salat
1 bundt dild
1 bundt basilikum
1 lille bundt bredbladet persille
1 lille bundt koriander
300 g grønkål
2 store persillerødder
2 bagekartofler
KOLONIALVARER:
cashewnødder
mandler
tørrede abrikoser
semitørrede tomater i olie
1 dåse hakkede tomater (400 ml)
1 dåse kikærter (240 g)
naan
rugbrød
KØL OG FRYS:
cremefraiche
200 g grønlandske rejer
hønsefond
2 kyllingebryster
1 svinemørbrad (ca. 650 g)
250 g lam i terninger
TJEK DESUDEN AT DU HAR:
ekstrajomfruolivenolie
stegeolie
eddike
salt
peber
sukker
stødt spidskommen
cayennepeber
1 løg
7 fed hvidløg
2 rødløg
dijonsennep
ketchup
syltede rødbeder
østerssauce
soja
quinoa
grove ris
parmesan
smør
2 æg