shepherds pie
Mad

Shepherds pie med blomkåls-låg

17. august 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Shepherd’s pie er en engelsk klassiker. Her bruger jeg blomkålspuré som låg, men du kan sagtens bruge kartoffelmos i stedet. Her får du opskriften på shepherds pie med blomkåls-låg

Shepherds pie med blomkåls-låg

Tid: 40 minutter. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 1 stort løg 2 fed hvidløg olie til stegning 400 g okse- og/eller lammekød 1 spsk. finthakket frisk eller tørret timian 1 spsk. finthakket frisk eller tørret rosmarin salt og friskkværnet peber 1 stor gulerod 2 stængler bladselleri 2 dl hvidvin 2½ dl oksebouillon 140 g tomatpuré 2 spsk. hvedemel
BLOMKÅLS-LÅG 1 blomkål 75 g smør salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING groft brød evt. grøn salat PRØV OGSÅ: Shepherds pie med kartoffelmos

Opskrift - sådan laver du shepherds pie med blomkåls-låg

1. BLOMKÅLS-LÅG: Tænd ovnen på 175°. Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i buketter. Kog dem helt møre i letsaltet vand i 10-15 minutter. Hæld vandet fra, og kom den kogte blomkål over i en foodprocessor eller blender. Tilsæt smør, salt og peber, og blend, indtil du har en helt glat puré. 2. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet. Skræl og riv guleroden fint. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver. Vend det i gryden, og steg et par minutter. Hæld hvidvin, bouillon og tomatpuré i gryden, og rør rundt. Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tyknes. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et ovnfast fad eller en tærteform med høje kanter. Top med et jævnt lag blomkålspuré. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil blomkålslaget er gyldent. Servér med groft brød og gerne en frisk grøn salat. Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Halloumi-burger med avocado og løg – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelret med laks, peanuts og forårsløg – Få opskriften her

Onsdag: Gulerodssuppe med sprød chorizo – Få opskriften her

Torsdag: Kylling i fad med svampe og speltkerner – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også