Mad

Ristet makrel med chilisauce og grøn salat

11. oktober 2012
af Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Ugens onsdagsopskrift er ristet makrel med chilisauce og grøn salat. Få opskriften her

CHILISAUCE:½ dl olivenolie¼ dl citronsaft1 tsk. cayennepeber1 spsk. sød paprika1 tsk. stødt spidskommen1 lille fed hvidløg, fintrevetsalt

ENDVIDERE:4 makrelfileter, uden benlidt olie til stegning

SALAT:1 hjertesalat, plukket½ agurk i både1 rødløg i bådekogt quinoa fra tirsdagolivenolielidt hvidvinseddikesaltcitronbåde

Rør olie, citronsaft, cayennepeber, paprika, spidskommen og hvidløg sammen, og smag saucen til med salt. Gem halvdelen af chilisaucen til fredag!Rids skindet på makrelfileterne, og steg dem gyldne og sprøde i olie. Tryk dem godt ned mod panden, så skindet bliver sprødt over det hele.Krydr makrelfileterne med salt, og servér dem toppet med chilisauce. Servér straks en skøn salat af hjertesalat, agurk, rødløg og quinoa dryppet med lidt olie og eddike og krydret med salt. Giv citronbåde til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Vælg den friskeste fisk i butikken - f.eks. egner hornfisk og sild sig også til denne ret.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag

Torsdag

Fredag