Mad

Risotto med muslinger og radicchio

af Louisa Lorang 19. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er risotto med muslinger og radicchio. Få opskriften her

1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkedelidt olie og smør til stegning1½ dl risottoris1½ dl hvidvin5-6 dl hønsebouillon el. vand75 g revet parmesansalt og peberENDVIDERE:1 radicchioolivenoliesalt1 nip sukkerlidt citronsaft½ kg muslinger2 fed hvidløg i tynde skiver1 dl hvidvin1 dl vandlidt plukket dild TILBEHØR:citronbåde Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom risene ved, og lad dem sautere med, stadig uden at noget af det tager farve. Hæld vinen på, og lad den reducere væk. Tilsæt bouillon eller vand, lidt ad gangen, og lad det stille og roligt reducere væk. Smag risene til med parmesan, salt og peber.Del imens radicchioen i kvarter, og steg den i olivenolie i en stor gryde. Krydr med salt, sukker og citronsaft. Tag den op.Rens muslingerne. Kassér dem af de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Rist hvidløgene let gyldne i den store gryde, og kom muslingerne i. Tilsæt hvidvin og vand, og damp dem i 4-5 minutter. Vend evt. rundt i dem undervejs. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.Servér straks risotto toppet med radicchio og muslinger. Top med lidt dild, og giv citronbåde til.Opskriften er til 2 personerTIP: Skyl nudlerne kort i koldt vand, hvis de har klistret sig sammen, mens de dryppede af.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER