Mad

Risotto med muslinger og radicchio

Ugens fredagsopskrift er risotto med muslinger og radicchio. Få opskriften her







1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie og smør til stegning
1½ dl risottoris
1½ dl hvidvin
5-6 dl hønsebouillon el. vand
75 g revet parmesan
salt og peber

ENDVIDERE:
1 radicchio
olivenolie
salt
1 nip sukker
lidt citronsaft
½ kg muslinger
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 dl hvidvin
1 dl vand
lidt plukket dild

TILBEHØR:
citronbåde

Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom risene ved, og lad dem sautere med, stadig uden at noget af det tager farve. Hæld vinen på, og lad den reducere væk. Tilsæt bouillon eller vand, lidt ad gangen, og lad det stille og roligt reducere væk. Smag risene til med parmesan, salt og peber.
Del imens radicchioen i kvarter, og steg den i olivenolie i en stor gryde. Krydr med salt, sukker og citronsaft. Tag den op.
Rens muslingerne. Kassér dem af de åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Rist hvidløgene let gyldne i den store gryde, og kom muslingerne i. Tilsæt hvidvin og vand, og damp dem i 4-5 minutter. Vend evt. rundt i dem undervejs. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Servér straks risotto toppet med radicchio og muslinger. Top med lidt dild, og giv citronbåde til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Skyl nudlerne kort i koldt vand, hvis de har klistret sig sammen, mens de dryppede af.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


Mandag TirsdagOnsdagTorsdag

Læs mere om: