https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2012/08/1231-risdeller-med-tomatsalat/1231-risdeller-med-tomatsalat-copy-2.jpg
Mad

Risdeller med tomatsalat

7. august 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Frikadellerne af ris bliver virkelig gode. Brug evt. en rest ris eller kog nye. De er fyldt med masser af krydderurter, soltørrede tomater og ost, så de mætter

(ca. 14 deller og salat til 2 personer)
2 dl parboiled-ris, kogte og afkølede
2 tsk. salt
2 æg
150 g Kirks Gedeost i saltlage (e.l.)
2 spsk. soltørrede tomater i olie, hakkede
3-4 spsk. blandede friskhakkede krydderurter, f.eks. dild, timian og basilikum
salt og kværnet peber
olie til stegning

SALAT:
1 courgette i terninger
1 spsk. olie
revet citronskal
lidt friskhakket timian
små halve sherrytomater
klippet purløg

Rør risen igennem, og bland æg, tomater, smuldret ost, salt og peber og friske krydderurter i, til du har en klistret masse, der hænger godt sammen. Form den til frikadeller, og steg dem sprøde på panden i lidt olie. Opbevar dem på køl.
Vend courgette-terningerne med olie, citron og timian. Lad dem trække i ½ time. Rist dem på en meget varm pande i 2-3 minutter. Lad dem køle af, og krydr med salt og peber. Halvér tomaterne, og vend dem med klippet purløg og peber. Opbevar dem hver for sig, men spis dem blandet.

Quinoa-frikadeller med salat

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også