
Vask rabarberne og skær dem i små stykker.
Hak ingefæren fint.
Hæld rabarber og ingefær i en gryde med vand og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min.
Si væden fra og kog den op med sukker. Lad det simre, til sukkeret er smeltet.
Hæld saften på små, rene flasker og opbevar dem på køl.
Bland saften med vand, mineralvand eller hvidvin ved servering, eller brug den som sauce til f.eks. vaniljeis.
Undgå spild: Smag rabarbermassen, der bliver til overs, når du sier saften fra, til med sukker og spis den på yoghurt.
Prøv også opskriften på klassisk rabarbersaft.
Rabarber gør sig også rigtig godt i drinks. Prøv for eksempel denne forfriskende drink.
1. Det er let at tro, at rabarber er en frugt. Men teknisk set er det faktisk en grøntsag.
2. Rabarber har groet i mere end 2.000 år i Asien, og det er også her, den stammer fra.
3. Du skal nøjes med at spise stænglerne - rabarberens blade er nemlig giftige.