En lille lækker isvaffel fyldt med hjemmelavet rabarberis afsluttet med flødeskum og evt. en skefuld hjemmelavet rabarberkompot - så bliver det bare ikke meget bedre. Her får du opskriften på rabarberis med kræmmerhuse og flødeskum
2 t og 0 min6 personer
Tid i alt 2 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE
300 g rabarber
3 spsk. sukker
2 dl vand
evt. 30 hybenrosenblade
4 dl piskefløde
4 dl sødmælk
3 spsk. sukker
8 æggeblommer (eller 225 g pasteuriserede æggeblommer)
TIL SERVERING
små kræmmerhuse
flødeskum
Opskrift - sådan laver du rabarberis med kræmmerhuse og flødeskum
Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Kog dem sammen med sukker, vand og evt. hybenrosenblade i en gryde og under låg i ca. 10 minutter, til rabarberne er helt kogt ud. Blend blandingen til en glat puré med en stavblender. Sigt gerne massen for at undgå fibre fra rabarberne. Hæld rabarberpuréen tilbage i gryden, tilsæt fløde og mælk, og bring det i kog under omrøring. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt den varme rabarberblanding lidt ad gangen under konstant piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til ca. 70°, så den tykner. Den må ikke koge! Køl blandingen af, og kør den på en ismaskine. Sæt den i fryseren i et par timer, til den er helt frossen. Servér isen som kugler i små kræmmerhuse med letpisket flødeskum på toppen. PRØV OGSÅ: Hjemmelavet vaniljeis rørt med jordbærsyltetøj