pizza
Mad

Polenta-pizza med svampe og bresaola

9. marts 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Prøv at udskifte den klassiske pizzadej med en sprød bund af polenta. Det smager vidunderligt, og der er nul hævetid. Her får du opskriften på polenta-pizza med svampe og bresaola
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g polenta (majsgryn)
  • 1 l vand
  • 25 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie

TOPPING

  • 500 g svampe, f.eks. champignoner eller portobello
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 rødløg
  • salt og friskkværnet peber
  • balsamicoeddike
  • 500 g frisk mozzarella
  • 70 g bresaola
  • frisk timian
  • 50 g rucola

Opskrift - sådan laver du polenta-pizza med svampe og bresaola

1. Tænd ovnen på 200°. Bring vandet i kog, og drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter, og smag grøden til med parmesan, salt og peber. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.

2. TOPPING: Rens svampene, og skær dem i skiver. Rist dem i smør på en pande i et par minutter. Pil løgene, skær dem i både, og bland dem med svampene på panden. Krydr med salt og peber, og steg, indtil løgene bliver bløde, og svampene gyldne. Tilsæt balsamicoeddike, og vend rundt, så væden fordamper. Tag panden af varmen.

3. Svip forsigtigt polentabundene om, så de har bunden opad. Fordel mozzarella over i mindre stykker, og top med de stegte svampe og løg. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Top med bresaola og timian, og servér sammen med frisk rucola.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også