Mad

Pizza med rucolapesto

Ugens onsdagsopskrift er pizza med rucolapesto. Få opskriften her







Det er en god idé at komme mindre pesto inde i midten af pizzaen. Så bliver den nemmere sprød.

25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning

ENDVIDERE:
pesto fra tirsdag
75 g semidried-tomater
100 g cherrytomater i halve
2 (bøffel)mozzarellaer, 125 g pr. stk.
1 håndfuld rucola
lidt revet parmesan

TILBEHØR:
salat

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Smør pizzaerne med pesto, og top med begge slags tomater og ost. Bag pizzaerne én ad gangen på varme plader i den varme ovn. De skal have 8-12 minutter alt efter tykkelse og ovn.
Servér straks toppet med rucola og lidt revet parmesan. Giv gerne salat til.
Opskriften er til 2 personer

TIP: Jeg køber indimellem færdig dej på mit pizzeria. Det er langt at foretrække frem for færdig pizzadej fra supermarkederne

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER


MandagTirsdagTorsdagFredag