Mad

Pizza med rucolapesto

af Louisa Lorang 30. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pizza med rucolapesto. Få opskriften her

Det er en god idé at komme mindre pesto inde i midten af pizzaen. Så bliver den nemmere sprød.

25 g gær1½ dl lunet vand (ca. 37°)1 tsk. salt½ tsk. sukker2 spsk. olivenolie100 g rugmelca. 125 g hvedemelmel til udrulning

ENDVIDERE:pesto fra tirsdag75 g semidried-tomater100 g cherrytomater i halve2 (bøffel)mozzarellaer, 125 g pr. stk.1 håndfuld rucolalidt revet parmesan

TILBEHØR:salat

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.Smør pizzaerne med pesto, og top med begge slags tomater og ost. Bag pizzaerne én ad gangen på varme plader i den varme ovn. De skal have 8-12 minutter alt efter tykkelse og ovn.Servér straks toppet med rucola og lidt revet parmesan. Giv gerne salat til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Jeg køber indimellem færdig dej på mit pizzeria. Det er langt at foretrække frem for færdig pizzadej fra supermarkederne

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER