Paella er en spansk risret, der laves med alt fra kylling og kanin til skaldyr og fisk. Her er den tilberedt med kulmule.
50 min4 personer
DET SKAL DU BRUGE
800 g kulmulefilet
½ l hønsebouillon
½ g stødt safran
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie til stegning
1 rød peberfrugt
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. paprika
2 tsk. stødt gurkemeje
Salt og peber
3 dl risottoris
1 dåse hakkede tomater
100 g ærter fra frost
1 citron
Opskrift - sådan laver du paella med kulmule
Tag kulmulen ud af køleskabet. Del fisken i mindre fileter.
Varm hønsebouillonen op, hæld den i en skål, og tilsæt safran. Rør godt rundt, og stil skålen til side.
Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Steg begge dele i olie på en dyb pande, til løgene er klare.
Rens peberfrugt, og skær den i små tern. Skyl og hak persille, og vend halvdelen på panden (gem resten til pynt) sammen med peberfrugt.
Drys med paprika, gurkemeje, salt og peber, og lad det hele stege i yderligere et par minutter.
Skyl risene, og vend dem i retten.
Hæld safranbouillonen på panden sammen med hakkede tomater. Rør rundt.
Læg låg på panden (eller dæk med alufolie), og lad paellaen simre i 30 minutter, til væsken er næsten fordampet.
Fordel stykker af kulmule oven på retten med skindsiden nedad. Læg låg på, og lad paellaen simre i yderligere 10 minutter, så fisken dampes, og kødet bliver lyst.
Pynt panden med persille og citronbåde.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.