
Ovnbagt sej med ratatouille
3. september 2015INGREDIENSER
3 spsk ekstra jomfruolivenolie + lidt ekstra ved anretning
1 fed finthakket hvidløg
10 kviste timian, kun bladene
2 kviste finthakket rosmarin, kun bladene
½ lille bundt, finthakket oregano (kan udelades)
½ finthakket rød chili uden kerner (kan udelades)
½ rød peberfrugt
1 courgette
½ aubergine
10 cocktailtomater
1 spsk kapers
350-400 g sej eller anden hvid fisk skåret i to stykker
1 lille økologisk citron skåret i meget tynde skiver
Salt og friskkværnet peber
1 håndfuld finthakket persille (kan udelades)
SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
Skær peberfrugt, courgette og aubergine i små terninger på ca. 1½ cm x 1½ cm.
Skær tomaterne i kvarter. Bland hvidløg, krydderurter og eventuelt chili med grøntsagsternene, olien og lidt salt.
Fordel blandingen i et stort ildfast fad og sæt det i ovnen i cirka 25 minutter, til auberginerne er næsten møre.
Læg fisken oven på ratatouillen og fordel citronskiverne oven på fisken. Drys retten med kapers og eventuelt lidt friskkværnet peber.
Sæt fadet tilbage i ovnen og giv retten 15 minutter mere.
Server retten dryppet med lidt olivenolie og drysset med persille.