ost med chilibrombær
Mad

Ost med chili-brombær

9. november 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Det er altid lækkert at afslutte med lidt ost, her i selskab med en varm marmelade med toner af kanel og et skud chili

Opskrift - sådan laver du chili-brombær

300 g brombær fra frost, optøede
250 g sukker
1 stang kanel
½ rød chilipeber, hakket
2 tsk. melatin

1. Skyl forsigtigt bærrene, og kom ¾ af dem i en gryde sammen med sukker og kanelstang. Lad det koge stille og roligt op og simre i 5 minutter.

2. Kom resten af bærrene og chilien i marmeladen, og lad det simre i yderligere 2 minutter. Tilsæt melatin, og lad det simre igen i 2 minutter. Fyld den varme marmelade på skoldede glas.

3. Servér marmeladen til gode oste. Her har jeg valgt at servere den til tre danske øko-oste: Vesterhavsost, Økoblue og Camembert fra Kirks.

TIP: Brombærrene kan selvfølgelig også laves uden chili.

Prøv også: Vesterhavsost med nødder i sirup>>

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også