
Mad
Ost med chili-brombær
9. november 2012af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Det er altid lækkert at afslutte med lidt ost, her i selskab med en varm marmelade med toner af kanel og et skud chili
Opskrift - sådan laver du chili-brombær
300 g brombær fra frost, optøede
250 g sukker
1 stang kanel
½ rød chilipeber, hakket
2 tsk. melatin
1. Skyl forsigtigt bærrene, og kom ¾ af dem i en gryde sammen med sukker og kanelstang. Lad det koge stille og roligt op og simre i 5 minutter.
2. Kom resten af bærrene og chilien i marmeladen, og lad det simre i yderligere 2 minutter. Tilsæt melatin, og lad det simre igen i 2 minutter. Fyld den varme marmelade på skoldede glas.
3. Servér marmeladen til gode oste. Her har jeg valgt at servere den til tre danske øko-oste: Vesterhavsost, Økoblue og Camembert fra Kirks.
TIP: Brombærrene kan selvfølgelig også laves uden chili.
Prøv også: Vesterhavsost med nødder i sirup>>