Mad

Oksespyd med perlerug og spidskål

af Louisa Lorang 5. juli 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er oksespyd med perlerug og spidskål. Få opskriften her

saft af ½ citron2 spsk. flydende honning1 grøn chilipeber, hakket3 spsk. olivenolielidt salt300 g oksekød i terningerolie til stegningflagesaltENDVIDERE:2 dl perlerug1 spidskål1 bundt dild, hakketolivenoliesaft af ½ citronsalt og peberRør citronsaft, honning, chili, olie og salt sammen. Kom kødet i marinaden, og lad det trække i 15-20 minutter ved stuetemperatur. Sæt kødet på spyd, og steg spyddene i lidt olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Drys med flagesalt.Kog imens perlerugen i vand tilsat salt i ca. 15-20 minutter, til rugen er mør. Snit spidskålen fint, og vend den med dild og perlerug. Smag salaten til med olie, citronsaft og salt og peber, og servér straks med oksespyd.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER