Mad

Oksespyd med pak choi og peanutsauce

af Louisa Lorang 7. februar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er oksespyd med pak choi og peanutsauce. Få opskriften her

Erstat evt. den hjemmelavede dressing med en købt sød chilisauce.½ dl limesaft½ dl soja1 spsk. sukker1 tsk. finthakket grøn chili250 g god bøfspydolie til stegningDRESSING:1 håndfuld koriander1 dl peanuts½ dl soja1 spsk. sukker1 tsk. finthakket grøn chili½ dl vandENDVIDERE:4-5 pak choilidt olie til stegningsaft af 1 limesaltkogte ris, gerne fuldkornsrisRør lime, soja, sukker og chili sammen. Skær bøffen igennem, og skær kødet så tyndt som muligt. Kom kødet i marinaden, og lad det trække i 15-20 minutter ved stuetemperatur eller natten over i køleskab. Sæt kødet helt tæt på spyd, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Blend imens koriander, peanuts, soja, sukker og chili i en minihakker, og spæd med koldt vand (eller knus det i en morter). Flæk pak choi'ene; steg dem hårdt i lidt olie på en varm pande i 3-5 minutter. Krydr med salt og limesaft.Servér spyd, pak choi, dressing og ris. Opskriften er til 2 personerTIP: Du kan også bruge marinaden til kylling eller store rejer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag