
Mad
Østersølaks med kammuslinger og urtesauce
24. oktober 2008af Lynn Andersen
Tid: 30 min.200 g fersk laksefilet1 dl rapsolieSalt og peber1 gulerod100 g knoldselleri1 lille porre, 1 lille løg2 spsk rapsolie1 dl hvidvin2 dl
Tid: 30 min.
200 g fersk laksefilet
1 dl rapsolie
Salt og peber
1 gulerod
100 g knoldselleri
1 lille porre, 1 lille løg
2 spsk rapsolie
1 dl hvidvin
2 dl fiskebouillon
2 dl piskefløde
4 store kammuslinger
Ærteskud eller karse til pynt
Skær laksen i tynde skiver. Pisk 1 dl olie med salt og peber og marinér lakseskiverne 1 time heri.
Istandgør grøntsagerne og hak dem fint i foodprocessor. Svits grøntsagerne i olie, tilsæt hvidvin og kog det lidt ned. Tilsæt fiskebouillon og fløde og kog saucen jævn. Hak de rå kammuslinger groft.
Kom den varme sauce på fire tallerkener og anret de marinerede lakseskiver og de hakkede kammuslinger på saucen. Pynt med ærteskud eller karse.