Mad

Muslinger med vinterurter

af Louisa Lorang 21. februar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er muslinger med vinterurter. Få opskriften her

1 dl perlerug1 kg muslinger, blå- eller line-2 persillerødder i julienne, ca. 300 g2 gulerødder i julienne3 fed hvidløg i tynde skiver1 løg, hakket2 dl hvidvin1-2 dl vandolie til stegningENDVIDERE:100 g blandet salat1 rødløg i tynde skiverlidt olivenolie og eddikesalt og peberTILBEHØR:evt. groft brødSkyl perlerugen, og kog den i saltet vand i ca. 20 minutter, eller til den er mør.Skrub imens muslingerne, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.Sautér muslinger, persillerødder, gulerødder, hvidløg og løg i olie i en stor, varm gryde i ½ minut. Kom hvidvinen ved, og lad det koge op. Tilsæt lidt vand, og læg låg på. Lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig. Ryst gerne gryden undervejs. Tilsæt perle-rugen, og lad den varme med. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.Vend salat og rødløg med lidt olie og eddike, og krydr salaten med salt og peber.Servér muslingerne med salat og evt. groft brød.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER